Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Canneloni af laks med lakserogn

Canneloni af laks med lakserogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Canneloni af laks med lakserogn, billede 4 Canneloni af laks med lakserogn, billede 1 Canneloni af laks med lakserogn, billede 2 Canneloni af laks med lakserogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mousse:
100 g.røget laks
2 spsk.mælk
1 dl.fiskefond
2 bladhusblas
 salt
 peber
 lidt tabasco
 dl.piskefløde
 
12 tyndeskiver ferskrøget laks á 25 g
 
 Dildskum:
1 spsk.hakket dild
1 dl.creme fraiche 38 %
1 dl.kernemælk
 salt
 peber
 
 Pynt:
 Lidt blandet salat
100 g.lakserogn eller stenbiderrogn
 lidt dild
 
 Tilbehør:
 brød
 
 


Opskrift:

Udblød husblasen i koldt vand. Blend den røgede laks til moussen helt fint med 1-2 spsk. mælk. Passér den evt. gennem en sigte.

Lun fiskefonden og smelt husblasen heri. Rør den med den blendede laks. Smag til med salt, peber og lidt tabasco. Afkøl laksemassen.

Vend den stiftpiskede fløde i laksemassen til en jævn creme.

Bred lakseskriverne ud på et eller to stykker madfilm, så de overlapper hinanden. Læg laksemoussen på den lange led.

Rul filmen om rullen som til en roulade. Pres den let fast, efterhånden som den rulles. Luk filmen om rullen som en "knallert" og pres den godt sammen. Læg rullen i køleskabet 4-5 timer, inden den skæres på skrå i korte stænger.

Rør og blend ingredienserne til dildskummet sammen

Denne ret kan tilberedes i godt tid. Rullerne har godt af at ligge i køleskabet natten over, så den kan sagtens tilberedes dagen før. Husk dog, at dildskummet skal blendes igennem lige ind serveringen, så det serveres skummende.

Tips:

Man kan også lave en dressing fremstillet af creme fraiche 18%, hakket dild, citronsaft og salt. Denne kan fremstilles på forhånd, og det var en denne dressing, der blev serveret til Christoffers barnedåb.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 25866 gange,
og udskrevet 261 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2010-09-05 16:10:35
Moussen er lidt blod i det, så måske et blad husblas eller to mere.