Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indbagte rosenkål

Indbagte rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rosenkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.rosenkål
 vindruekerneolie til fritering
 
250 g.mel
2,2 dl.pilsner
2 spsk.vindruekerneolie
2 æg
¼ tsk.revet muskatnød
½ tsk.salt
 
Opskrift:
Befri rosenkålene for de yderste blade og det nederste af stokken. Kom dem i kogende, letsaltet vand og kog dem knap møre – højst 5 min. Lad dem dryppe af på et klæde. Del æggene i blommer og hvider. Rør melet sammen med øl, olie, æggeblommer, muskatnød og salt til en tyk dej og lad den hvile 1 time på køkkenbordet. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad olien blive så hed i en tykbundet gryde eller frituregryde, at den syder omkring den svovlfri ende af en tændstik. Dyp hver enkelt af de afkølede rosenkål i beignetdejen, stryg dem lidt af og kom dem i frituren ét lag af gangen. Steg dem let gyldne og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, mens næste hold friteres. Læg lige før servering alle de små boller i et net og giv dem samlet endnu et dyp i den hede friture. Lad dem på ny afdryppe af på fedtsugende papir et øjeblik og servér straks, mens de er varme og sprøde. Passer perfekt til røget eller saltet svinekød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19123 gange,
og udskrevet 259 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Conny  -  2011-01-10 00:43:27
Glemte at sige - at jeg ikke koger rosenkålene først førs jeg dypper dem i beigne-dej og steger i olie. Så er de sprøde indeni stadig.

Conny  -  2011-01-10 00:41:51
Rosenkålen er pefekt tilbehør til næsten alle retter - kotelet - farsrulle med bacon .s.v.