Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stjerneskud

Stjerneskud, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SmørrebrødRet : Smørrebrød - Smørrebrød

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stjerneskud, billede 4 Stjerneskud, billede 1 Stjerneskud, billede 2 Stjerneskud, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rød dressing:
75 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.25 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Paprika, edelsuss
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.25 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Aspagesvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Sauce hollandaise:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
125 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
4 skiver Franskbrød
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
   
8 Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
100 gram Rejer uden skal, kogte
50 gram Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
4 skiver Laks koldrøget, i skiver 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
25 gram Stenbiderrogn sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Rød dressing:
Først udrøres paprika i asparges vandet, dernæst røres de øvrige ingredienser i. Hvidløget hakkes eller presses og tilsættes. Smages til med salt og peber.

Sauce hollandaise:
Smørret smeltes til afklaret smør. Hvidvin og vand koges igennem i en stålgryde. Æggeblommerne tilsættes og der piskes / legere til en creme konsistens over svag varme evt. i vandbad. Den nedkølede og afklarede margarine tilsættes lidt efter lidt under piskning. Saucen holdes varm over vandbad. Temperaturen må ikke overskride 70 grader C eller 50 grader C nedad.


Champignon renses, skæres i skiver og steges på tør pande, krydres med salt.

Franskbrødsskiverne vendes kort på panden i smeltet smør (evt. af 2 gange), lægges op på en frokost tallerken og et salatblad lægges på.

Fiskefilet'erne renses og halvdelen af disse dem med den mørke side vendes i mel, æg og rasp.
Den hvide fiskefilet dampes i vand eller vin. Den panerede steges i resten af smørret.
En af hver fiskefilet lægges nu på franskbrødet med salatblad.
Den hvide maskeres med sauce hollandaise, og den stegte maskeres med rød dressing.

Ovenpå anrettes nu:
Champignon, aspargessnitter, rejer og der pyntes af med: Agurk og citronspringer, et kræmmerhus af 1/2 skive røget laks med kaviar fyldt i. Til sidst pyntes med en tomatbåd skåret i vifte og en dusk frisk dild.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (78 stemmer)

Opskriften er vist 313990 gange,
og udskrevet 6725 gange.


Energi:
KJ total 19682 (4686 kcal)
KJ pr. Pers. 4920 (1171 kcal)
Vægt ialt 2160 gram
Vægt pr. Pers. 540 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 911 KJ (216 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gunner  -  2016-06-10 19:08:25
Hvidløg har SLET IKKE noget at gøre i stjerneskud.


  -  2009-12-17 20:12:37
Hollandaisen skal laves - som før nævnt - med rigtigt smør (der klares, som opskriften siger) og en god, tør hvidvin. Desuden skal der ikke vand i en rigtig hollandaise, men lys bouillon - gerne en god fiskefond. Men SÅ passer den også til et rigtigt festmåltid!


Anne-Grethe  -  2009-09-21 16:44:28
En hollandaisesauce skal ikke laves med margarine, men med rigtig smør, ellers en fin opskrift


Jørn Marcus  -  2008-10-31 17:30:08
Har akkurat fått smakt denne retten av et dansk par i nord-Norge. Nydelig forrett. Spennende og frisk smak. Anbefales. og Takk


Jørgen Bo  -  2008-03-19 19:49:32
Dette er ubetinget den bedste opskrift på et stjerneskud jeg har prøvet. Kan absolut anbefales....


carina  -  2008-02-16 11:02:56
det smager virkelig i skulle prøve den! jeg får den måske til min konfirmation:)


  -  2007-08-27 16:51:13
Der skal da røget laks til det er det som er prikken over ièt. Ellers meget lækker


  -  0000-00-00 00:00:00
Stjerneskud uden dressing -så hellere undlade saucen!


  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan med god resultat anvende Knorr hollandaise sovs. Desuden bliver stjerneskuddet bedre hvis man undlader den røgede laks samt dressingen