Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Braiseret oksetværreb

Braiseret oksetværreb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 7 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Braiseret oksetværreb, billede 4 Braiseret oksetværreb, billede 1 Braiseret oksetværreb, billede 2 Braiseret oksetværreb, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksetværreb
2 gulerødder
2 porrer
2 løg
2 pastinak
2 citroner
12 fedhvidløg
 friske rosmarin og timiankviste
5 dl.rødvin
5 dl.vand
1 dl.balsamico eddike
 salt
 peber
 


Opskrift:

Rids fedtet på tværrebet og krydr med salt og peber.

Grønsagerne renses og skæres groft, Citronerne skæres i smalle både. Rosmarin, timiankvistene og de pille hvidløg stikkes ned mellem de urterne. Læg tværrebet ovenpå, hæld vand og vin ved. Dæk retten med stanniol og stil den i en 170 grader varm ovn i ca. 2,5 time. Tag folien af og sæt ovnen på 225 grader C. alm. ovn i en 1/2 time, så kødet bliver gyldent. Suppler væsken med vand under stegningen, for væskestanden bør bevares.

Hæld skyen fra, mår tværrebet er færdigt, og skum den for fedt. Den balsamiske eddike koges ind til det halve, og hæld skyen på, lad det eventuelt koge yderligere ind.

Servering:
Kødet skæres i skiver, og lægges på de varme grønsager. Byd godt brød og saucen til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (29 stemmer)

Opskriften er vist 123254 gange,
og udskrevet 3983 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Oliver.   -  2016-04-10 18:38:00
Efter otte år med ødelagte middage for dem der ikke starter med at læse kommentarerne, er det så ikke på tide at slette denne dårlige opskrift?


  -  2016-02-05 21:15:09
Det er en ikke helt gennemtænkt opskrift.... Citronen har ikke noget at gøre her. Helt igennem ringe..


  -  2014-02-09 20:51:15
Det er den dårligste, mest ubrugelige, rædselsfulde opskrift jeg nogensinde har brugt. Øv øv øv, hvor ville jeg dog ønske, at jeg havde læst kommentarer før jeg kastede mig ud i dette usmagelige og pinlige projekt. Det er spild af gode råvarer, kød, strøm og min tid. Er bare så skuffet.


Jens  -  2012-09-03 20:18:00
Jeg kan absolut ikke anbefale denne opskrift. Grøntsagerne bliver praktisk talt uspiselige på grund af al syrligheden. Spild af gode råvarer.


  -  2011-12-17 18:09:06
Som Sandra, ville jeg ønske, jeg havde set kommentarerne til opskriften før jeg kastede mig ud i den, for at få bugt med noget tværreb. Alt for meget med to citroner, kunne stort set ikke bruge væden til noget, uden at tilsætte noget sødme, og det kom aldrig til at smage helt godt. Ikke en anbefalelsesværdig opskrift.


Finn  -  2011-03-24 17:51:01
Jeg glæder mig til at prøve denne lækre ret, og udelader da bare de syrlige sager. Lyder godt med rødvin og lidt honning, lidt chilli i stedet for citron. Det bliver kanon.


  -  2011-03-08 19:35:56
Jeg er desværre også enig med Lotte og Sandra. Alt for syrlig. Der var hverken harmoni eller balance i smagen.


  -  2011-01-14 13:43:58
kan man få nogle temperaturer på kødet så det ikke blir noget tørt shite? vil gerne vide lidt mere om centrum tempwraturen


Larum  -  2010-11-08 19:44:23
Lavede retten med tysk Swarzbier i stedet for rødvin. Det var godt! Jeg nøjedes med én citron og tilsatte ½ tsk. honning. Jeg synes det blev super godt, og havde ikke oplevelsen af at det blev for syrligt. Jeg brugte jordskokker istedet for pastinak, fordi jeg havde jordskokkerne. Tror det havde været bedre med pastinak eller lignende. Men skokkerne var ok. Fik lækre kogte kartofler til.


Per  -  2010-01-31 08:32:46
Jeg synes det er hårde ord om opskriften her, jeg er normalt ikke så meget for den syrlige smag af citron, men synes faktisk det her var ok. Det er jo ikke en almindelig dansk sauce med fløde/mælk og jævning, det er nærmere en glace, og den skal blot reducere til passende konsistens og serveres i små mængder til. Derimod mener jeg kødet skal have noget længere tid for at blive mørt, ca, 2 timer mere, og så ville jeg servere kartofler til.


Sandra  -  2009-12-12 19:41:46
Havde jeg dog bare læst Lottes kommentar, inden jeg lavede det, og spildte en masse gode råvarer. Kan bestemt ikke anbefales.


Lotte  -  2008-08-05 21:00:42
Denne opskrift vil jeg ikke anbefale. Det er spild af gode råvarer. Kombinationen af rødvin, balsamico og citroner giver retten en utrolig syrlighed som ikke er faldet i vores smag.


Mesterkokken  -  2008-04-05 20:41:02
Når man har kogt den balsamiske eddike ind til det halve og helt skyen ved. Hvad gør man så? Havd med rødvinen? Svar venligst hurtigt. På forhånd tak.