Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Russisk rødbedesuppe (Borsjtj)

Russisk rødbedesuppe (Borsjtj), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.oksetværreb
 evt. 1 kraftben
400 g.rødbeder
500 g.hvidkål
0.5 selleri
15 g.smør
1 krydderbuket (persille, timian, laurbær)
2-3 fedknust hvidløg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Sæt kød og ben over i vand og bring det langsomt i kog. Skum suppen.

Lød kødet simre, til der er halvmørt, ca. 1 time.

Skære rødbederne i meget tynde strimler el. riv dem på den grove side af råkostjernet. Snit hvidkål og selleri fint.

Svits grøntsagerne i smør, uden at de bliver brune. - Kom dem i gryden, tilsæt kryddernuket, hvidløg salt og peber.

Lad suppen simre, til kødet er helt mørt, ca. 1 time mere.

Fjern evt. kraftben og krydderbuketten.

Tag kødet op og skær det i strimler el. tern. Læg det tilbage i gryden. Smag suppen til med salt, peber og evt. hvidløg.

Serveres med Flutes el. brød, creme fraiche 18%, evt. marinerede hvidløg.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 47208 gange,
og udskrevet 1239 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Beth  -  2014-03-02 14:29:18
Brug en kraftig oksebouillon, hvis der ikke er kraft nok fra suppen hvor kødet har kogt ellers bliver suppen for sød. Rødbeder er søde i sig selv. Nem at lave, mætter godt.

palmqvist2000  -  2010-11-26 03:59:23
Kunne ikke lige få fat på tværreb idag, brugte i stedet oksebryst, og det var også vellykket. Kom også kartofler i tern i! En rigtig god og kraftig rødbedesuppe!

Mariane  -  2007-10-26 17:09:27
vi undlader selleri, men kommer 1 ds. hakkede tomater i,1 gulerod, 1 løg og persille. Kartofler skåret i terninger, kommes i når suppen er ved at være færdig, så de ikke er helt kogt ud