Syltede græskar

Syltede græskar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Grøntsager - Asier

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Syltede græskar, billede 4 Syltede græskar, billede 1 Syltede græskar, billede 2 Syltede græskar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 kg.skrællede græskar
 
 Saltlage:
1 litervand
100 g.salt
2 dl.eddike
 
 Eddikelage:
4 dl.eddike
3 dl.sukker
1 dl.vand
5 nelliker
1 tsk.Atamon
 
Opskrift:
De skrællede og udkernede græskar skæres i strimler ca. 1 cm brede og lægges i saltlage ca. 1 døgn.

Græskarstrimlerne tages herefter op og kommes i en sigte til afdrypning.

Eddikelagen koges med sukker 1 min. Kom græskarstykkerne i og bring dem langsomt til kogepunktet.

Tag græskarstykkerne op med en hulske og læg dem i rene glas.

Indkog lagen 8 - 10 min. sluk for ilden og tilsæt Atamon. Lagen hældes over græskarstykkerne, og der bindes straks til.





karakterer:
Opskriften er vist 78845 gange,
og udskrevet 3660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-14 13:05:51
glem alt om saltlage, det er lige til at ødelægge dem med, og brug gerne både vanille og nilliker så bliver de best

  -   2011-10-29 14:43:47
Jeg har syltet græskar i flere år, og jeg har aldrig lagt dem i saltlage. Det betyder måske, at de skal koge lidt længere, og det gør jeg gerne. Jeg bruger eddike, vand, sukker, meget lidt salt, kanel- og vaniljestænger i lagen og smager den løbende til. Græskarrene bliver kogt ad 2 gange. Når de sidste gang er blevet glasklare, men stadig med "bid" i, kommer jeg dem i glas. Glassene er i forvejen rengjorte og skyllet i Atamon. Jeg kommer også et "skvæt" Atamon i lagen. De kan spises med det samme og holde sig i køleskab i ca. 1 år.

  -   2011-10-23 13:53:58
Der skal max. 10-20 g. salt i pr. l. vand

  -   2011-10-17 15:16:48
Rigtig dårlig opskrift. for meget salt, for kort kogetid og for lidt vand til at dække græskarstykkerne. Det næste spørgsmål er så om 1 tsk atamon er nok til at de ikke mugner?

  -   2011-07-16 14:02:19
hvilken type græskar er der brugt...

  -   2010-10-04 18:39:36
Er det mig der har gjort noget forkert eller hvad, jeg syntes de er meget saltet, skulle de skylles efter de var i saltlage

  -   2009-11-02 14:12:23
Jeg har fulgt opskriften slavisk men kan ikke forstå at der skal så lidt eddike lage til 1.5 kg. græskar. Er det ikke meningen at væden skal dække græskar stykkerne helt i glasset sådan som man køber det færdigt? Og hvor længe skal det stå før man kan spise det?

  -   2009-10-24 17:18:15
Hvor lang holdbarhedsdato er der på sådan nogle syltede fætre her?

  -   2009-10-24 17:16:44
HVORFOR BLIVER DE ØVERSTE GRÆSKAR I GLASSET HVIDE EFTER ET STYKKE TID?

  -   2009-10-21 12:41:48
Man kan sagtens anvende Halloween-græskar til syltning. Det er dem, jeg selv bruger. Der står i øvrigt på frøposerne, at de kan spises. :-)

  -   2009-10-13 06:44:36
Helle Det er formentlig sådan et der er brugt :o).. Det er bare skrællet istedet. Du kan tage græskarkødet ud med en melonske.. I hvert fald det du skal bruge (lidt stort arbejde)Men du får fine ensartet kugler ud af det. resten af kødet kan bruges til f.eks græskartærter, supper og husk græskarkernerne kan bruges til boller m.m i disse sparetider :o)

  -   2009-10-07 19:34:03
Nogen der ved om man kan bruge Halloween græskar og så sylte dem ? For vi har så mange i haven, og får ikke lavet græskarlygter af alle dem..

  -   2009-06-16 00:12:18
Hint: Skyl og gem græskarkernerne. De er alletiders medicin mod forstørret prostata og iøvrigt gode som morgenmad sammen med havregryn. - i øvrigt en klar og éntydig anvisning

  -   2007-10-28 17:08:03
Det er da vist sursyltede græskar dette her.