Syltede græskar
Hovedingrediens : Grøntsager - Asier Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De skrællede og udkernede græskar skæres i strimler ca. 1 cm brede og lægges i saltlage ca. 1 døgn.
Græskarstrimlerne tages herefter op og kommes i en sigte til afdrypning. Eddikelagen koges med sukker 1 min. Kom græskarstykkerne i og bring dem langsomt til kogepunktet. Tag græskarstykkerne op med en hulske og læg dem i rene glas. Indkog lagen 8 - 10 min. sluk for ilden og tilsæt Atamon. Lagen hældes over græskarstykkerne, og der bindes straks til. |
|
Opskriften er vist 78845 gange,
og udskrevet 3660 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe - 2012-01-14 13:05:51 glem alt om saltlage, det er lige til at ødelægge dem med, og brug gerne både vanille og nilliker så bliver de best Karin - 2011-10-29 14:43:47 Jeg har syltet græskar i flere år, og jeg har aldrig lagt dem i saltlage. Det betyder måske, at de skal koge lidt længere, og det gør jeg gerne. Jeg bruger eddike, vand, sukker, meget lidt salt, kanel- og vaniljestænger i lagen og smager den løbende til. Græskarrene bliver kogt ad 2 gange. Når de sidste gang er blevet glasklare, men stadig med "bid" i, kommer jeg dem i glas. Glassene er i forvejen rengjorte og skyllet i Atamon. Jeg kommer også et "skvæt" Atamon i lagen. De kan spises med det samme og holde sig i køleskab i ca. 1 år. Heidi - 2011-10-23 13:53:58 Der skal max. 10-20 g. salt i pr. l. vand nina - 2011-10-17 15:16:48 Rigtig dårlig opskrift. for meget salt, for kort kogetid og for lidt vand til at dække græskarstykkerne. Det næste spørgsmål er så om 1 tsk atamon er nok til at de ikke mugner? anonym - 2011-07-16 14:02:19 hvilken type græskar er der brugt... Tommy - 2010-10-04 18:39:36 Er det mig der har gjort noget forkert eller hvad, jeg syntes de er meget saltet, skulle de skylles efter de var i saltlage Marie - 2009-11-02 14:12:23 Jeg har fulgt opskriften slavisk men kan ikke forstå at der skal så lidt eddike lage til 1.5 kg. græskar. Er det ikke meningen at væden skal dække græskar stykkerne helt i glasset sådan som man køber det færdigt? Og hvor længe skal det stå før man kan spise det? Cindy - 2009-10-24 17:18:15 Hvor lang holdbarhedsdato er der på sådan nogle syltede fætre her? JYTTE ANDERSEN - 2009-10-24 17:16:44 HVORFOR BLIVER DE ØVERSTE GRÆSKAR I GLASSET HVIDE EFTER ET STYKKE TID? Lisbet - 2009-10-21 12:41:48 Man kan sagtens anvende Halloween-græskar til syltning. Det er dem, jeg selv bruger. Der står i øvrigt på frøposerne, at de kan spises. :-) Pernelle - 2009-10-13 06:44:36 Helle Det er formentlig sådan et der er brugt :o).. Det er bare skrællet istedet. Du kan tage græskarkødet ud med en melonske.. I hvert fald det du skal bruge (lidt stort arbejde)Men du får fine ensartet kugler ud af det. resten af kødet kan bruges til f.eks græskartærter, supper og husk græskarkernerne kan bruges til boller m.m i disse sparetider :o) Helle - 2009-10-07 19:34:03 Nogen der ved om man kan bruge Halloween græskar og så sylte dem ? For vi har så mange i haven, og får ikke lavet græskarlygter af alle dem.. Bjørn Heller - 2009-06-16 00:12:18 Hint: Skyl og gem græskarkernerne. De er alletiders medicin mod forstørret prostata og iøvrigt gode som morgenmad sammen med havregryn. - i øvrigt en klar og éntydig anvisning Per - 2007-10-28 17:08:03 Det er da vist sursyltede græskar dette her. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne