Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Syltet græskar med vanille og kanel

Syltet græskar med vanille og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Græskar

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Syltet græskar med vanille og kanel, billede 4 Syltet græskar med vanille og kanel, billede 1 Syltet græskar med vanille og kanel, billede 2 Syltet græskar med vanille og kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.renset græskarkød
 kogende vand
300 g.sukker
3 dl.hvidvinseddike
3 dl.vand
1 flækket vanillestang i mindre stykker
6 helenelliker
1-2 spsk.skrællet og fint hakket frisk ingefær
1-2 stykker hel kanel
 


Opskrift:

Form græskarkødet til ret store kugler med et såkaldt melon- eller græskarbor, og overhæld dem 2 gange med kogende vand. Første gang hældes vandet straks fra igen, anden gang skal græskarkødet blive i vandet til det er blevet koldt.

Kog en lage af sukker, eddike og vand, tilsat vanille, nelliker og kanel.

Læg græskarterningerne i lagen, og kog dem ved svag varme og med låg på klem, til de er klare, ca. 20 minutter. Hæld græskar med lage i en skål, og lad alt trække tildækket et køligt sted i 3-4 døgn.

Derefter hældes væden fra i en gryde, og græskarkødet fordeles i glas. Giv lagen et opkog, kog den et par minutter, og fordel den over græskarrene. Luk glassene.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (24 stemmer)

Opskriften er vist 41410 gange,
og udskrevet 1467 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

sild  -  2011-04-05 11:52:42
hvorfor bliver mine græskar hvide efter et par måneder


Per  -  2009-11-15 22:33:57
Skyl glasset i atamon og giv også lagen lidt så holder det i flere år hvis det står mørkt og køligt. Efter åbning bør det opbevares i køleskab.


Per  -  2009-11-15 22:28:51
Melon/graskarbordet heder helt rigtigt for parisiennejern og det findes i flere forskellige størrelser.


mig  -  2009-11-08 11:07:53
Hvor længe kan det holde sig?


[email protected]  -  2009-10-14 20:43:11
Hvad skal man bruge ingefæren til ???