Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Islagkage á la Fyrst Püchtler

Islagkage á la Fyrst Püchtler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Islagkage á la Fyrst Püchtler, billede 4 Islagkage á la Fyrst Püchtler, billede 1 Islagkage á la Fyrst Püchtler, billede 2 Islagkage á la Fyrst Püchtler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Chokoladeis:
3 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
75 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
  Vanilleis:
3 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Nougat blød
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
  Jordbær eller hindbæris:
400 gram Jordbær. dybfrost. usukrede 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
  Pynt:
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Chokoladeisen:
Smelt chokoladen i vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret og rør den lunkne chokolademasse i. Pisk fløden, vend den i cremen sammen med de hele nødder. Læg en lagkagebund i springformen (hvis den ikke passer, så skær den til). Fordel ismassen ovenpå bunden, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.

Vanilleisen:
Pisk æggeblommer med sukker og vanille. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med terninger af blød nougat. Læg en lagkagebund i springformen, og fordel ismassen over. Frys i mindst 4 timer.

Jordbær- eller hindbærisen:
Tø 250-300 g bær op og purér dem i blenderen, eller med piskeris sammen med sukkeret. Pisk først æggehviderne stive, så fløden, vend flødeskummet i puréen og bland til sidst æggehviderne i. Læg en bund i springformen, fordel halvdelen af ismassen ovenpå, læg resten af de frosne bær på og dæk med resten af massen. Læg den sidste bund forsigtigt ovenpå og frys.

Nogle timer før brugen lægges kagen sammen. Chokoladeisen i bunden, vanilleis i midten og frugtisen på toppen. Tryk forsigtigt med flad hånd. Skær en papplade og sæt kagen på den.

Pynten:
Pisk æggehviderne stive, pisk fløden sammen med sukker og vanille. Bland og smør blandingen med en paletkniv jævnt ud over kagens sider og top. Stil kagen tilbage i fryseren, så pynten kan fryse.

Servering:
Tag islagkagen ud af fryseren 1/2 time før den skal serveres. Streg evt. kagen på toppen med kniven, således at der bliver 16 stykker. Der kræves en god stor køkkenkniv for at skære kagen ud, men se, hvilke pragtfulde farver, der åbenbarer sig i de enorme stykker, når de lander på tallerkenen. Velbekomme.

Tips:

Denne islagkage er et imponerende syn, når den serveres og udskæres. Råder man kun over én springform (22-24 cm), kan den laves over flere dage, og de enkelte lag tages ud af springformen og pakkes ind til kagen sammenlægges.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (60 stemmer)

Opskriften er vist 218659 gange,
og udskrevet 6079 gange.


Energi:
KJ total 36475 (8684 kcal)
KJ pr. Pers. 2279 (542 kcal)
Vægt ialt 2776 gram
Vægt pr. Pers. 173 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1313 KJ (312 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 23.5 gram
Kulhydrat 22.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pia  -  2013-04-30 11:17:57
Jeg kommer forresten aldrig hele bær eller nødder i, syntes ikke det er særligt lækkert i en is, at sætte tænderne i. Nødderne hakkes og bærene pureres - så bliver den god :O)


Pia  -  2013-04-29 14:25:55
Rigtig skøn og populær is-lagkage. Jeg har lavet den flere gange til fest med 40 personer. Der er ingen grund til lagkagebunde imellem og alle 3 lag kan laves/indfryses samtidig da det er rimelig stiv creme. Man skal bare bruge en god form. For smagens skyld og for ikke at få for "flydende" bund når isen serveres laver jeg en mandelbund nederst. Ser rigtig flot og festlig ud med marcipan ud over og pynt på. Har mange gange skulle lave eller videregive opskriften til andre.


Hanne  -  2013-02-09 17:52:34
Skøn islagkage, næm at lave når man som jeg laver den i en springform, så kan jeg lave de tre lag på en gang. Lagkagebundene forhindre jo at de løber sammen. Den kan jo laves af mange forskellige slags is.Jeg erstatter sukker med flormelis, men bruger så lidt mindre. Jeg bruger også forskellige hjemmelavede bunde, alt efter anledningen.


JSB  -  2013-01-21 14:50:23
Går lagene ikke fra hinanden når de skal samles eller smelter de samme???


Lea  -  2013-01-09 16:54:49
Den ser rigitg lækker ud, men skal man ikke røre i isen en gang i mellem når man har sat den i fryseren for at undgå at den krystalliserer?


Bente  -  2012-08-16 17:00:53
Jeg kan ikke lide det med almindelige lagkagebunde, jeg synes det er en mærkelig blanding. Måske vil jeg lave en med nøddebund eller andet, og noget andet is... Her var den bestemt ikke en succes. Den er flot, helt sikkert, men smagen skuffer desværre...


Per  -  2011-12-29 14:52:33
Islagkagen her bliver meget høj, hver lag is fylder ca 1 springform.


  -  2011-12-28 13:55:39
Er der noget der forhindrer, at man laver det hele samtidig og fryser alle lag i samme springform? Hvorfor skal de enkelte lag fryses hver for sig og først samles til sidst?


  -  2011-12-27 16:54:13
den laver vi til nytår


en pige  -  2011-12-27 15:28:08
kan man ikk halvere den, da vi kun bliver 8-9 pers. til nytår


pigen  -  2011-04-30 10:28:45
DEN ER BARE SÅ GOD DET ER MIN FØRSTE ISLAGKAGE JEG HAR LAVET SKULLE LAVE DEN TIL MIN LILLESØSTERS FØDSLELSDAG SOM OVERRASKELSE DOG BLEV MIN MOR OG FAR OGSÅ OVERRASKET FOR AT JEG HAR LAVET DEN ALENE MIRA 11ÅR


susanne  -  2011-04-03 19:13:28
det er første gang jeg har lavet hjemmelavet is og den her opskrift er bare super god bliver brugt fremover hos os.


Ditte  -  2011-02-22 21:24:03
Dette er min nye favorit til fødselsdage, fester o.lign. lavede den til nytår og pyntede med farvet sukker. til sidste fødselsdag blev pynten farvet grøn - det er meget festligt og den smager fantastisk. Den tager tid, men er egentlig nem nok at lave.


avs  -  2010-12-28 20:14:33
Hvilken opskrift på mandelbunde kan anbefales i stedet for lagkagebunde og i hvilken mængde?


Per  -  2010-12-27 23:55:53
Det kræver næsten en kummefryser for at kunne fryse den ned samlet og pyntet da den bliver rimelig høj. Men har du en kummefryser kan de stilles ned uden noget over, skal den fryses længere tid kan den filmes med witawrap når flødeskummet er frossen.


Lene  -  2010-12-27 21:21:56
overvejer denne til nytårsaften - men er lidt usikker på, hvorledes denne fryses ned/opbevares, når den er pyntet? Hvordan i fryseren?


Christine  -  2010-12-25 19:17:23
Mums, det ser godt ud!


Line  -  2010-11-20 14:37:00
Ser sindsyg elegant ud, mega flot. Den syner dog ikke så stor i breden, er den lavet i en springform med størrelse 22-24 cm som du skriver i opskriften og hvor høj er den på billedet?


Jannie  -  2010-10-09 10:55:57
En super god islagkage, meget nem at lave men skal laves i god tid da lagene skal fryses inden fortsættelse.Smager himmelsk. Fik stort ros af mine gæster.


Albani  -  2010-07-14 14:11:14
Kan man ikke halvér opskriften?? Mangler dessert til weekenden,men vi bliver kun 4 :-D


Marie  -  2010-06-13 06:45:24
Super lækker kage og yderst simpel at lave. Falder i jord jord hos de fleste. Det eneste som tager lang tid, er ventetiden på at hvert lag fryser (når nu man kun har 1 springform) :)


Rikke  -  2010-06-12 10:10:03
Hvor høj bliver den ca...?


Kristina  -  2010-05-26 20:16:46
Denne islagkage er fantastisk. Min datter og jeg lavede den til min hendes 15 år fødselsdag, gæsterne spiste det hele:) Og ville enda have opskriften bagefter;) Jeg vil gerne anbelfalde denne islagkage til alle dem der elsker is;)


Lotte  -  2010-05-02 19:25:59
Det er første gang jeg har prøvet at lave min egen is, og hvilken success! Det bliver ikke sidste gang. Fantastisk opskrift. Jeg brugte Daim istedet for nougat i vanilieisen. Jeg var også positivt overrasket over at den holdt facon og fasthed i mere end 45 minutter.


Ida  -  2010-04-11 17:44:32
Mums, det ser lækkert ud. Men det bliver da noget af et arbejde!


Elvira  -  2010-02-13 16:33:20
Rigtig lækker, overraskende kage. Selve ismasserne er rigtig gode! Jeg lavede mandelbunde i stedet for alm. lagkagebunde, og dette kan kun anbefales. Prøv desuden at "lege" lidt med pynten. Et rigtigt hit der overraskede alle.


Lene N.  -  2010-01-01 14:25:39
Super festlig og smagfuld dessert - og der er rigeligt af den. Jeg "forlængede" min springform med bagepapir, så kunne alle 3 lag laves samtidig. Hvis man ikke vil have lagkagen så høj kan portionerne med fordel halveres.


Per  -  2009-12-27 20:24:45
Fyrst Püchtler skulle være regnbueis på tysk, så for at få farverne skal det jo næsten være disse. Men det er jo smag og behag, og jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne bruge andre is, der kan jo dog ikke røres i den når den er lagt på bunden, men så kan man jo fryse dem næsten ned i fryser eller ismaskine inden man lægger den på bundene.


Lotte  -  2009-11-14 23:56:38
Hvis ja, hvilke? og hvordan skal de laves?


Lotte  -  2009-11-14 23:55:48
Kan man lave desserten med andre slags is?


  -  2009-03-03 22:09:16
jeg farvede "pynte-isen" med blå frugtfarve (fås i bl.a.Bilka) til min søns barnedåb. Det var flot, og lidt opsigtsvækkende, og specielt børnene syntes det var meget lækkert:-)


peter  -  2008-01-13 01:43:31
Bestemt den nemmeste og flotteste islagkage jeg har prøvet at lave. kan evt kombineres med en eller flere karamel/nøddebunde istedet for alm lagkage bunde.


sinepige  -  2006-12-30 11:31:09
kanon is, er nem at lave. hvis man bruger en springform på 26 cm kan man sagtens lave både choko- og vanilieisen på samme tid og fryse dem i den samme form.


  -  0000-00-00 00:00:00
Denne islagkage er fantastisk. Tager lidt til at lave, men det er bestemt det hele være når det første stykke skæres, det er utroligt flot.


Lars Lyngsø  -  0000-00-00 00:00:00
Det tager tid og kræver tålmodighed, men jeg lavede tre stk. til en fest, og det fortrød jeg (og gæsterne) bestemt ikke, det er den fedeste islagkage.


  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har lavet denne islagkage i 20 år