Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Islagkage med jordbær

Islagkage med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Islagkage med jordbær, billede 4 Islagkage med jordbær, billede 1 Islagkage med jordbær, billede 2 Islagkage med jordbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Is:
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g.sukker
1 vanillestang
5 dl.Piskefløde
 
 Sorbet:
350 g.jordbær
85 g.sukker
 
 Sauce:
250 g.jordbær
1 appelsin
2 spsk.sukker
4 spsk.orangelikør
 
 Pynt:
 Jordbær eller appelsin
 


Opskrift:

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vanillekorn. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Del parfait-blandingen i to lige store portioner. Hæld den ene portion i en springform (ca. 22 cm i diameter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. ½ time. Sæt den anden portion tildækket i køleskabet.

Sorbet:
Mos eller blend jordbærrene med sukker og hæld blandingen over den let frosne is. Stil atter formen tildækket i fryseren i ca. ½ time. Hæld derefter resten af parfait-blandingen over sorbeten og frys isen tildækket i mindst 8 timer.

Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Jordbærsauce:
Mos eller blend jordbærrene og tilsæt skrællet appelsin i mindre tern og sukker. Smag saucen til med orange-likør.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (29 stemmer)

Opskriften er vist 58950 gange,
og udskrevet 990 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dorthe D.  -  2010-08-25 12:26:00
Jeg har lavet denne islagkage, men ½ gang større, med 300 gr hindbær + 1 dl sukker blendet og vendt i 1/3 af parfaiten, 500 gr jorbær + 1 dl sukker blendet og vendt i 1/3 af parfaiten. I en 28 cm springform(foret m folie i siden)lagde jeg først en alm lagkagebund overhældte hindbærparfait blandingen og i fryseren i ½ time, dernæst endnu en lagkagebund og overhældte med den med vanilleparfaitblandingen og i fryseren igen ½ time, til sidst endnu en lagkagebund og overhældt med jorbærparfaitblandingen og 7 timer i fryseren. Jeg løsnede springformen og fjernede sølvpapiret i siden( jeg syntes det var besværligt med sølvpapir i bunden, da jeg serverede direkte fra springformen) Lagkagen pyntede jeg med lidt flødeskum og friske jorbær. Man kan evt skrive navn og alder med chokoladesovs. MUMS, Parfaitblandingen har rigtig god smag og er nem at tilsætte forskellige smage...


Maria  -  2009-08-29 16:30:09
Islagkagen skal i fryseren i nærmere 1 time end den halve time der er opgivet i opskriften. Ellers en god og nem opskrift.


Christian  -  2007-09-10 01:35:09
HVad er den optimale tid fra islagkagen er lavet til den bør spises?