Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Chokolade islagkage

Chokolade islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokolade islagkage, billede 4 Chokolade islagkage, billede 1 Chokolade islagkage, billede 2 Chokolade islagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Makronbund:
40 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
10 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Parfaitis:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Makronbund:
Skold, smut og hak mandlerne fint. Pisk æggehviderne stive med sukker, fold forsigtigt de finthakkede mandler og flormelis i.

Fordel dejen i en springform ca. 21 cm. beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter ved 180 grader.

Løft bagepapiret af formen og over på et koldt opvredet viskestykke, så bliver det lettere at få bundene af papiret.


Parfaitis:
Æggeblommerne piskes meget hvide og stive med sukker og marven af vanillen. Fløden piskes stiv, og vendes så forsigtigt ned i vanilleæggemassen.

På makronbunden lægges ½ portion parfaitis smagt til med 2 spsk. rom. Fryse ½ time.

Den sidste ½ portion parfaitis blandes med 100 g smeltet chokolade, og lægges oven på og islagkagen stilles tilbage i fryseren.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (184 stemmer)

Opskriften er vist 120161 gange,
og udskrevet 1705 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

martina  -  2016-08-27 08:38:30
Hvordan går det med servering? Skål iskage ligges i stuetemperatur før servering?


grethe 10/1-13  -  2013-01-10 19:09:32
jeg har lavewt den her og den smag godt


Louise  -  2012-06-17 13:56:07
smager super godt!!! kan helts klart anbefales:)