Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokolade islagkage

Chokolade islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokolade islagkage, billede 4 Chokolade islagkage, billede 1 Chokolade islagkage, billede 2 Chokolade islagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Makronbund:
40 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
10 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Parfaitis:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Makronbund:
Skold, smut og hak mandlerne fint. Pisk æggehviderne stive med sukker, fold forsigtigt de finthakkede mandler og flormelis i.

Fordel dejen i en springform ca. 21 cm. beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter ved 180 grader.

Løft bagepapiret af formen og over på et koldt opvredet viskestykke, så bliver det lettere at få bundene af papiret.


Parfaitis:
Æggeblommerne piskes meget hvide og stive med sukker og marven af vanillen. Fløden piskes stiv, og vendes så forsigtigt ned i vanilleæggemassen.

På makronbunden lægges ½ portion parfaitis smagt til med 2 spsk. rom. Fryse ½ time.

Den sidste ½ portion parfaitis blandes med 100 g smeltet chokolade, og lægges oven på og islagkagen stilles tilbage i fryseren.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (184 stemmer)

Opskriften er vist 117403 gange,
og udskrevet 1646 gange.


Energi:
KJ total 15026 (3577 kcal)
KJ pr. Pers. 2504 (596 kcal)
Vægt ialt 970 gram
Vægt pr. Pers. 161 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1549 KJ (368 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 25.6 gram
Kulhydrat 29.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

martina  -  2016-08-27 08:38:30
Hvordan går det med servering? Skål iskage ligges i stuetemperatur før servering?


grethe 10/1-13  -  2013-01-10 19:09:32
jeg har lavewt den her og den smag godt


Louise  -  2012-06-17 13:56:07
smager super godt!!! kan helts klart anbefales:)