Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kantareller á la creme på hvidløgstoast

Kantareller á la creme på hvidløgstoast, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svampe - Kantarel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kantareller á la creme på hvidløgstoast, billede 4 Kantareller á la creme på hvidløgstoast, billede 1 Kantareller á la creme på hvidløgstoast, billede 2 Kantareller á la creme på hvidløgstoast, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Hvidløgssmør:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 skiver Sandwichbrød, fint 1 skive sandwichtoastbrød vejer ca. 30 gram.
   
  Kantarelstuvning:
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Kantareller, friske
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
lidt Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
100 gram Bacon i tern
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   


Opskrift:

Smørret blødgøres og røres med knust hvidløg, finthakket purløg og tilsmages med salt og friskkværnet peber.

Skorben skæres af brødene som smøres på begges sider med denne smør og ristes gyldne på en varm pande.

Panden skylles og aftørres og den opvarmes med lidt madolie og smør og heri ristes kantarellerne, så der dannes en gylden skorpe. Svampene krydres med salt og peber. Der tilsættes piskefløde og det indkoges til passende jævnhed. Giv cremen nogle dråber citronsaft.

Fordel kantarelcremen på hvidløgstoasten.

Pynt med sprødstegt bacon og stængler af purløg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (32 stemmer)

Opskriften er vist 67469 gange,
og udskrevet 3724 gange.


Energi:
KJ total 10245 (2439 kcal)
KJ pr. Pers. 2561 (609 kcal)
Vægt ialt 921 gram
Vægt pr. Pers. 230 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1112 KJ (264 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 22.8 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

BLB  -  2012-09-24 17:12:27
.............men fedtfattig kan man vel næppe kalde dette dejlige stykke!


DortheF  -  2011-07-30 19:28:23
Til info er der 1765 kalorier i en portion, med en fordeling på protein: 15%, kulhydrat: 21% og fedt 65%. En enkelt koster således 443 kalorier, men en times løb, så er det væk igen, og det smager jo fantastisk :-P


  -  2010-09-10 22:57:49
Smagte absolut fantastisk. Dog skal der løbes langt imorgen - tør slet ikke tænke på hvor mange kalorier man har indtaget........


Per  -  2007-08-23 09:38:05
Husk at kantereller ikke bør skylles, hvis der er lidt jord på børstes dette af med en pensel.


mosegaard skovbrug  -  0000-00-00 00:00:00
når retten er næsten færdig kommes lidt frisk citrontimian i cremen.