Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dagmargryde

Dagmargryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Short Ribs

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :




Ingredienser:
1500 g.oksetværreb, savet til short rib
3-4 spsk.smør, margarine eller fedt
500 g.skalotteløg
2 laurbærblade
1 flaske øl
3 dl.vand
6-8 gulerødder
1 bdt.porrer
 salt
 peber
 


Tilbehør:
kartoffelmos og brød til.
Opskrift:

Brun kødstykkerne godt på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Tag dem op og brun derefter de pillede løg. Tag også dem op og gem dem til sidst. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt laurbærblade, øl og vand. Lad det koge godt 1 ¼ time.

Skær gulerødder og porrer i mindre stykker (ikke for små), kom dem i retten og kog videre i ca. ¾ time.

Kom løgene i de sidste 15 min. af kogetiden. Smag til med salt og peber.

Servér i et halvdybt fad - eller direkte fra gryden - og byd kartoffelmos og brød til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 33807 gange,
og udskrevet 503 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Annie Hansen  -  2010-07-12 17:46:02
Frederik d.7. besøger slottet Rathlousdal ligger ved Odder. Det var uventet for kokkepigen Dagmar, hun fik samlet lidt her og der, og kongen fik en lækker ret serveret. Frederik d.7 blev så begejstret for retten, at den derefter blev udnævnt til hans livret. Med venlig hilsen Annie Hansen