oksetværreb, savet til short rib1500 g. oksetværreb, savet til short rib
3-4
spsk.
smør, margarine eller fedt3-4 spsk. smør, margarine eller fedt
500
g.
skalotteløg500 g. skalotteløg
2
laurbærblade2 laurbærblade
1
flaske øl1 flaske øl
3
dl.
vand3 dl. vand
6-8
gulerødder6-8 gulerødder
1
bdt.
porrer1 bdt. porrer
salt salt
peber peber
Opskrift:
Brun kødstykkerne godt på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Tag dem op og brun derefter de pillede løg. Tag også dem op og gem dem til sidst.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt laurbærblade, øl og vand. Lad det koge godt 1 ¼ time.
Skær gulerødder og porrer i mindre stykker (ikke for små), kom dem i retten og kog videre i ca. ¾ time.
Kom løgene i de sidste 15 min. af kogetiden. Smag til med salt og peber.
Servér i et halvdybt fad - eller direkte fra gryden - og byd kartoffelmos og brød til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(7 stemmer)
Opskriften er vist 35329 gange, og udskrevet 560 gange.
Kommentarer
Annie Hansen - 2010-07-12 17:46:02 Frederik d.7. besøger slottet Rathlousdal ligger ved Odder. Det var uventet for kokkepigen Dagmar, hun fik samlet lidt her og der, og kongen fik en lækker ret serveret. Frederik d.7 blev så begejstret for retten, at den derefter blev udnævnt til hans livret. Med venlig hilsen
Annie Hansen
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider