Amerikanske Bagels

Amerikanske Bagels, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Bagels

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red :
Amerikanske Bagels, billede 4 Amerikanske Bagels, billede 1 Amerikanske Bagels, billede 2 Amerikanske Bagels, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig. Lad dejen hvile ca. 15 min. under et stykke plastik/klæde.

Del dejen i 16 stykker, rul dem ud i pølser på 25 -30 cm. Hvert stykke formes til en ring - brug evt. lidt vand i samlingen. Lad dem hæve ca. 30 min. et lunt sted.

Inden efterhævningen er færdig, sættes en ½ grydefuld vand over at koge, og ringene koges - et par stykker ad gangen - ca. 2 min. på hver side, sæt dem på bagepapir og pynt dem med sesamfrø, birkes eller revet ost efter smag.
Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min. og afkøles på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 240547 gange,
og udskrevet 6414 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (137 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15941 (3795 kcal)
KJ pr. stk. 996 (237 kcal)
Vægt ialt 1595 gram
Vægt pr. stk. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 999 KJ (237 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 48.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-22 19:37:01
har bagt dem mange gange og de bliver super gode, mine børn og mand kan ikke holder sig fra dem.

  -   2014-07-21 11:05:59
Super nemme og MEGA lækre

  -   2014-05-30 20:41:56
Super gode... lavede nogle med soltørrede tomater

  -   2013-05-22 11:38:17
drys mel under "ringene" af boller til hævning- ellers sidder de fast og er knap så fine at se på.

  -   2013-02-26 19:05:22
Yummy. Super lækre bagels, lever op til forventningerne osv. Dog ikke sunde, som visse personer ville foretrække. -Men smager enkelt og godt ;) Du skal dog lave dem mindst en time før, du vil spise.

  -   2012-09-23 07:53:26
Virkelig lækre. nu bager jeg dem for 4. gang, sidste gang undlod jeg sukkeret og erstattet halvdelen af hvede melet med grahams og blev super gode.. God idé at drysse mel på bagepladen når de efterhæver ellers er de sværer at løfte uden at ødelægge formen...

  -   2012-07-15 19:06:04
De er ikke færdige endnu, men ser super lækre ud! Vil foreslå at drysse mel på bagepapiret når de formede bagels efterhæver, så er de lettere at få af inden de skal koges :) og pas på med at proppe gryden, så bliver de aflange i stedet for runde! Glæder mig til at smage dem.

  -   2011-12-18 18:42:58
Bagte dem her i eftermiddags :) De er bare super gode. min søn på 4 er helt vild med dem.. :) !

  -   2011-11-07 13:40:45
Har den sidste omgang bagels i ovnen nu, mumns de er gode med kanel og rosiner. Dog synes jeg opskriften har lidt meget salt i, så det halverede jeg altså da jeg lavede mine. Men ellers super god opskrift!!! : )

  -   2011-11-01 21:31:09
Har den sidste omgang bagels i ovnen nu, mumns de er gode med kanel og rosiner. Dog synes jeg opskriften har lidt meget salt i, så det halverede jeg altså da jeg lavede mine. Men ellers super god opskrift!!! : )

  -   2011-10-17 18:49:13
Ja mel er altid ens. mine skulle næsten have 100g ekstra. de blev fine.

  -   2011-07-31 21:26:25
hej til alle jer der skriver at de bliver seje og at dejen bliver for tør med 900g mel i er det fordi at der er så meget foreskel på jeres mel vær i ser, mit råd er at tilføje melet langsomt og føle på dejen undervejs, ælter i på bordet (gammeldags manér) skal dejen være en lille smule for "blød" og æltes i godt med mel, og røre i den på røremaskine , skal i putte mel i intil dejen "slipper" kanterne i skålen, altså sider fast på den-krogen

  -   2011-07-15 17:05:52
california bagels cream cheese røget laks tomat løg og kapers yummi yummi

  -   2011-02-21 18:24:11
Mine bliver ekstremt seje, jeg følger opskriften fuldstændigt, nogle der har oplevet det samme og kan give råd om hvordan man undgår det?

  -   2011-02-17 20:17:06
det tar faktisk lidt mere end 2 min på vær side

  -   2011-01-27 16:14:19
de bliver hammer gode hvis man bruger 1/2 grahams mel og 1/2 hvedemel ...

  -   2010-05-13 18:01:57
Jeg tog 4 sp sk kanel og en halv pakke rosiner i. HAPS! Superlækre... :) Og så penslede jeg dem også med lidt æg... Arbejdet værd!

  -   2009-06-03 18:02:30
Verdens bedste bagels. I hvert fald når jeg laver dem :D Jeg blander hakkede Jalapenos i dejen og det smager dejligt. Du kan også sagtens blande alt muligt i dejen alt efter hvad du har lyst til. Blander du syltede ting (jalapenos, soltørrede tomater ect.) i dejen så skal du bruge en smule mere mel. Nemme at lave :) Meget populære i min familie. Kan med fordel fryses. Du behøver ikke varme dem efter de har været i fryseren men det smager dejligt.

  -   2009-04-20 21:20:10
gode men syntes de blev lidt misformet men smager super

  -   2009-04-19 16:25:04
Start småt - de vokser i vandet

  -   2009-04-05 17:26:14
Supergod opskrift - stor succes! Men hvorfor skal de egentlig koges??

  -   2009-02-22 19:49:25
Det er jo ikke veganisk hvis du putter ost på. Og kylling, Bacon, Cheddar, Cremechesse, Pesto (pga af parmasanosten), og karry dressingen kan heller ikke bruges, men jeg vil tro det smager godt. jeg synes bare det er synd for dyrene.

  -   2009-02-21 16:26:41
Udelader man siruppen bliver de næsten så gode som Bagels To Go i Roskildes ;) Kylling, Bacon, agurk, salat, cheddar, rød peber, pickles, tomat, løg creamcheese pesto i bunden og karrydressing så kan det ikke blive bedre. Prøv det! Nam nam!!!

  -   2008-12-11 12:25:17
lidt mindre mel.. Ellers gode..

  -   2008-08-09 10:44:04
Jeg synes de bliver meget seje. Ved godt at det til dels er meningen, men er der noget man kan gøre for at gøre dem lidt blødere?

  -   2008-04-12 07:28:13
Vil mene at de flyder oven på vandet og der står også de skal have 2 minutter på hver side så de skal vendes

  -   2008-03-30 17:30:18
Skal de være helt dækket af vand når de koges? og skal man vende dem dernede?

  -   2007-09-28 11:25:38
den er bare så god jeg elsker den

  -   2007-09-07 23:58:40
Ok nem opskrift. Syntes dog 25-30cm er lige langt nok - laver man dem 15-20cm istedet tror jeg man får dem i en mere "butiksnormal"

  -   2007-08-22 23:59:10
God opskrift. Synes dog ikke at dejen kunne rumme mere end ca. 800 gr mel..

  -   2007-04-08 07:42:49
du mener donuts...

  -   2007-02-18 17:19:51
God opskrift! (Og selvfølgelig skal der ikke chokolade på, det er jo ikke muffins..)

  -   2007-01-28 14:43:19
Den ser god ud, men skal der ikke chokolade på? DaaH der er nok en grund til at den hedder Amerikanske?

  -   2005-01-01 01:01:01
Mmmmmm?

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift - men nemmere at forme en bolle og derefter lave et hul i midten med tommelfingeren

  -   2005-01-01 01:01:01
i stedet for lys sirup kan der anvendes brun farin..

  -   2005-01-01 01:01:01
kunne dog godt skære ned på sukkeret

  -   2005-01-01 01:01:01
de er rigtige gode. lækre til madpakken. kan fryses, og hvis de tages op aftenen før er de som nybagte :)

  -   2005-01-01 01:01:01
vild lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
den er rigtig god