Jomfruhummerbisque

Jomfruhummerbisque, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jomfruhummerbisque, billede 4 Jomfruhummerbisque, billede 1 Jomfruhummerbisque, billede 2 Jomfruhummerbisque, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.jomfruhummer
200 g.selleri
0,5 porre
1 løg
0,5 ingefærknold
1 tsk.koriander
3 laurbærblade
1 tsk.paprika
40 g.tomatpure koncentreret
 salt
 hvid peber
3 spsk.hvidvinseddike
3 dl.hvidvin
1 l.hønsebouillon
 
2 dl.fløde
 
Opskrift:
Jomfruhummer ordnes:
Halen brækkes af, skallen pilles af (halen) kødet, som gemmes. Resten af skallerne, hoveder og klør gemmes til fond.

Hummerskaller sauteres i olie med urter, krydderier og tomatpure. Dette koges ned med hvidvinseddike og hvidvin, tilsæt fond og det hele koge i ca. 1 time.

Halerne kommes i letsaltet kogende vand, sluk for varmen og lad dem stå 5 minutter.

Sigt fonden og tilsæt fløden jævn med en melbolle og lad det hele koge op.

De kogte haler lægges i bunden af skålene og suppen hældes over.





karakterer:
Opskriften er vist 23767 gange,
og udskrevet 503 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-11 17:26:45
Rigtigt god grundopskrift. Masser af smag Jeg vil næste gang halvere fløden. Den bliver desværre for gennemtrængende. Men der er stort potiientale i selve fonden og de øvrige indgredienser.