Jomfruhummerbisque

Jomfruhummerbisque, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
6 jomfruhummer
0.125 selleri
0-5 porre
1 lille løg
0-5 knoldingefær
1 tsk.koriander
3 laurbærblade
1 tsk.paprika
1 tsk.tomatpure
 salt
 hvid peber
3 spsk.hvidvinseddike
3 dl.hvidvin
1 l.kalve- eller hønsebouillon (terning + vand)
2 dl.fløde
 
Opskrift:
Jomfruhummer ordnes: Halen brækkes af, skallen pilles af kødet, som gemmes. I alt 4 klør brækkes af og gemmes til pynt. Resten af skallerne, hoveder og klør gemmes til fond. Hummerskaller sauteres i olie med urter, krydderier og tomatpurèe. Dette koges ned med hvidvinseddike og hvidvin, tilsæt fond og det hele koge i et par timer. Sigt fonden og tilsæt fløden og lad det hele koge lidt jævn.


karakterer:
Opskriften er vist 21599 gange,
og udskrevet 462 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Max List  -  2018-11-11 17:26:45
Rigtigt god grundopskrift. Masser af smag Jeg vil næste gang halvere fløden. Den bliver desværre for gennemtrængende. Men der er stort potiientale i selve fonden og de øvrige indgredienser.