Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krabbekløer med to slags kold sauce

Krabbekløer med to slags kold sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Diverse Skaldyr - Krabbekløer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Krabbekløer med to slags kold sauce, billede 4 Krabbekløer med to slags kold sauce, billede 1 Krabbekløer med to slags kold sauce, billede 2 Krabbekløer med to slags kold sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 kg.friske krabbekløer
 letsaltet vand
 dild eller dildkroner
 
 hvidløgssauce:
100 gramgod mayonnaise
1 dl.creme fraiche 18%
1-2 fedknust hvidløg
1 ½ tsk.Dijonsennep
1 ½ dl.hakket persille
 Salt
 peber
 
 Tomatcreme:
2 dl.creme fraiche 18%
1 ½ spsk.koncentreret tomatpure
1 ½ tsk.paprika
 et par dråber akaciehonning
 salt
 peber
 friskklippet dild
 evt. lidt citronsaft.
 


Opskrift:

Bestil store krabbekløer hos fiskehandleren og få evt. ham til at koge dem. Skal de koges hjemme, så skrub og skyld krabbekløerne i flere hold koldt vand. Kog rigeligt, letsaltet vand op i en stor gryde. Læg dildkviste eller dildkroner i. Er der forskel i størrelsen på kløerne, så hæld først de store i gryden. Kog op og læg låg på og lad kløerne koge 15-20 minutter. Spørg evt. Fiskehandleren om kogetiden, da den er afhængig af størrelsen på krabbekløerne.

Lad kløerne køle af i kogevandet. Sæt gryden i koldt vand i vasken, så går det hurtigere. Tag kløerne op og læg dem på et fad og dæk til med et viskestykke vredet op i koldt vand. Sæt fadet i køleskab.

Når krabbekløerne er kølet af, lægges de på et bræt mellem 2 viskestykker. Slå dem let med en hammer uden at knuse dem. Læg kløerne på et fad og pynt med friske dildkviste. Læg nøddeknækkere og hummergafler, fonduegafler eller lignende. Spis ristet brød og kold sauce til.

Kold hvidløgssauce :
Mayonnaisen piskes godt sammen med syrnet fløde, hvidløg og sennep. Rør hakket persille i og smag til med salt og peber. Lad saucen trække smag i køleskab i mindst 1 time. Smag til igen, før den serveres.

Tomatcreme med dild :
Til tomatcremen piskes creme fraiche, tomatpure og paprika sammen. Smag til med salt, peber og et par dråber akaciehonning samt evt. lidt citronsaft. Rør dild i og lad tomatcremen trække mindst 1 time i køleskab.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (13 stemmer)

Opskriften er vist 53904 gange,
og udskrevet 1812 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Che9800  -  2018-03-09 15:43:21
Kan man koge optøet dagen i forvejen og servere de. Dagen efter


birde  -  2017-10-11 14:23:03
hvad kan jeg servere foran eller efter krabbekløer


Albertsenbirgitte  -  2016-09-25 12:08:52
Hvis krabberne er nykogte skal man ikke skjule den friske smag. Frisk brød og koldt smør. Og et godt glas vin, det rækker!!!!


  -  2007-06-01 14:51:12
Hvor mange krabbekløer skal man beregne pr. person ?