oksefilet i papirtynde skiver (få slagteren til at skære det på pålægsmaskinen)200 g. oksefilet i papirtynde skiver (få slagteren til at skære det på pålægsmaskinen)
saft af 0.5 citron eller lidt mere saft af 0.5 citron eller lidt mere
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
olivenolie (mængde efter smag) olivenolie (mængde efter smag)
1
bdt.
rucola1 bdt. rucola
frisk, høvlet parmesan frisk, høvlet parmesan
Opskrift:
Bank evt. kødet tyndere med håndroden. Skiverne må gerne være så tynde, ar de næsten skal skrabes af tallerknen.
Fordel kødskiverne på 4 store tallerkner. Dryp kødet med citronsaft og drys med salt og peber. Pynt med parmesan og rucola og evt. kapers og dryp til sidst med olivenolie efter smag.
Retten kan tåle at marinere op til 15 min, men skal helst serveres med det samme.
Serveres med godt brød.
Tips:
Det er en kraftig forret, som passer til f.eks. en pasta med grønsager til hovedret
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(41 stemmer)
Opskriften er vist 209799 gange, og udskrevet 2722 gange.
Kommentarer
carsten - 2012-08-20 09:06:45 Retten stammer fra Italien. Parmesan, navnet og historien fra Harry's Bar i Venezia tyder da også alt sammen i den retning. Wikipedia (engelsk) bringer den rørende historie om oprindelsen.
KARIN - 0000-00-00 00:00:00 SUPER LÆKKER
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider