Carpaccio

Carpaccio, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Carpaccio, billede 4 Carpaccio, billede 1 Carpaccio, billede 2 Carpaccio, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.oksefilet i papirtynde skiver (få slagteren til at skære det på pålægsmaskinen)
 saft af 0.5 citron eller lidt mere
 salt
 friskkværnet peber
 olivenolie (mængde efter smag)
1 bdt.Rucolasalat
 frisk, høvlet parmesan
 
Opskrift:
Bank evt. kødet tyndere med håndroden. Skiverne må gerne være så tynde, ar de næsten skal skrabes af tallerkenen.

Fordel kødskiverne på 4 store tallerkner. Dryp kødet med citronsaft og drys med salt og peber. Pynt med parmesan og rucola og evt. kapers og dryp til sidst med olivenolie efter smag.

Retten kan tåle at marinere op til 15 min, men skal helst serveres med det samme.

Serveres med godt brød.

Tips:

Det er en kraftig forret, som passer til f.eks. en pasta med grønsager til hovedret





karakterer:
Opskriften er vist 241622 gange,
og udskrevet 2932 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-20 09:06:45
Retten stammer fra Italien. Parmesan, navnet og historien fra Harry's Bar i Venezia tyder da også alt sammen i den retning. Wikipedia (engelsk) bringer den rørende historie om oprindelsen.

  -   2005-01-01 01:01:01
SUPER LÆKKER