Grillet smørfisk på sprøde salater og pesto

Grillet smørfisk på sprøde salater og pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Smørfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skiversmørfisk
 olie til pensling
 salt /peberblanding
 
 Salater
½ bdt.Rucolasalat
1 lilleradiccio
½ krølsalat
½ egebladssalat
½ bdt.kørvel
 
1 pt.basilikum
100 pinjekerner
1 fedhvidløg
2 dl.olie
 
 Italiensk landbrød
 
Opskrift:
Skiver af smørfisk der er penslet let med olie grilles på en hed grillpande, ca. 2 min på hver side. Krydr med salt og en peberblanding (af grøn, hvid, sort og rosa peber)

4 salater skylles og slynges fri for vand. Kom det i en plastpose og tilsæt 2 spsk. balsamico eddike og 5 spsk. oliven olie, salt + peber. Ryst posen så dressingen fordeles. Anret salaten på 4 store tallerkener og læg smørfisken i midten.

Blend en pesto af basilikumblade, pinjekerner, hvidløg, olie, salt og peber og dryp den rundt på tallerkenen.

Pynt med kørvel og server med italiensk brød.

karakterer:
Opskriften er vist 29065 gange,
og udskrevet 814 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-15 14:45:42
Jeg synes, at web master skal indsætte mine to bemærkninger om de to forskellige fiskearter i alle fem opskrifter, så kommende bruger ikke forveksler disse to fiskearter og derved får dårlig mave. Escolar og oliefisk har desuden et højt indhold af aminosyren histidin, der under opbevaring ved for høj temperatur i for lang tid omdannes til histamin, som kan give forgiftning. Samtidig bør overskriften også rettes fra ”Escobar” til ”Escolar”. Heri har fiskehandleren ret, men uret i at kalde fisken ”Smørfisk”. Smørfisk tilhører familien ”Stromateidae”, der ikke indeholder voks. Ægte smørfisk, butterfisk (stomatidae), er en stor gruppe af fisk i lighed med fladfisk og rundfisk.

  -   2007-02-10 18:05:06
2. Pacific Butterfish med det latinske navn peprilus simillimus tilhører familien med det latinske navn Stromateidae, der ikke indeholder voks arter. Fisken sælges også under navnet Smørfisk i Danmark. Desværre sælges fisken Escolar også under navnet Smørfisk, og så går det galt med maven, hvis ikke opskriften følges. Fisken bliver ikke over 30 cm, og den er sølvfarvet med blålig skær på siderne og grønligt på ryggen. Familien ”Stromateidae” = Butterfish = Smørfisk har mange under arter (17), som næsten ligner hinanden, men har forskellig størrelse alt efter levested. En Japansk ”udgave” af smørfisken kaldes pampus argenteus, kan bliver op til 60 cm, og eksporteres dybfrossen til Europa.

  -   2007-02-10 18:04:24
1. Escolar og Oilfish tilhører familien med det latinske navn Gempylidae (Snake mackerels) og her er næsten to ens fisk med de latinske navne lepidocybium flavobrunneum (Escolar) og ruvettus pretiosus (Oilfish). De ser næsten ens ud og det karakteristiske for disse to fisk er, at kødet har et ekstremt høj indhold af voks arter kaldet ester (20 %). Inden fisken skal spises, skal den koges eller steges, så den er gennemkogt/gennemstegt, og kogevandet/stegefedtet skal smides væk. Hvis ikke man overholder dette, får man dårlig mave med diarré til følge eller måske, det der er værre. Begge fisk kaldes i daglig tale på Dansk – Smørmakrel eller Oliefisk. På Engelsk Oilfish eller Snake Mackerel. Fiskene kan blive meget store op til 2 meter og veje 45 kg. De er meget mørke på siderne, brun som yngre og sort som ældre. Familien ”Gempylidae” har mange under arter (23), men det er hovedsagligt de to her nævnte, der sælges. Fisken forveksles mange gange med Smørfisken herunder.

  -   2005-01-01 01:01:01
Nu er jeg tilfældigvis fiskehandler, og derfor ved jeg at det ikke hedder en escobar men en escoLar. Så ved i det :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Pas på med smørfisk hvis det ikke er stegt nok får man tynd mave. Det smager godt men skal være gennemstegt