Frugtsalat med portvinscremesauce

Frugtsalat med portvinscremesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugtsalat

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 æbler
2 pærer
2 bananer
3 appelsiner
100 gramgrønne vindruer
100 gramblå vindruer
1 spsk.hvid portvin
4 spsk.appelsinsaft
4 spsk.citronsaft
 
 Sauce:
4 æggeblommer
50 gramsukker
1 Vaniljestang
5 spsk.portvin
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Skræl æbler og pærer; fjern kernehusene og skær frugtkødet i smalle både. Skræl bananerne og skær dem i skiver. Skræl appelsinerne over en skål, så saften opsamles. Skær fileterne løse mellem de hvide hinder. Skyl vindruerne, skær dem en gang igennem og fjern stenene.

Bland al frugten i en skål. Rør portvin, appelsin- og citronsaft sammen og hæld det over frugten. Lad den trække tildækket og koldt i 15-30 minutter.

Portvinscremesauce : Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende i en skål. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom kornene og portvinen i skålen. Sæt skålen i varmt vandbad og pisk i cremen, til den tykner. Tag den fra varmen og lad den blive helt kold, evt. i et koldt vandbad. Pisk fløden stiv og vend flødeskummet i cremen, når den er blevet helt kold.


karakterer:
Opskriften er vist 13399 gange,
og udskrevet 635 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu