Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bradepandekage med kanel, æbler og mandler

Bradepandekage med kanel, æbler og mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Bradepandekage med kanel, æbler og mandler, billede 4 Bradepandekage med kanel, æbler og mandler, billede 1 Bradepandekage med kanel, æbler og mandler, billede 2 Bradepandekage med kanel, æbler og mandler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
750 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Pynt:
2 dl. Abrikosmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Pisk blødt smør, sukker og vanillekorn tykt, tilsæt æggene ét af gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen.

Bred dejen ud i en velsmurt bradepande på ca. 23x33 cm. Tryk æblebådene (gerne Cox orange) i dejen og drys sukker-kanelblandingen samt hakkede mandler over i et tykt lag.

Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Tag kagen ud.
Smelt og purer abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft, og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag den endnu 5-10 minutter.

Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (82 stemmer)

Opskriften er vist 209013 gange,
og udskrevet 8353 gange.


Energi:
KJ total 18968 (4516 kcal)
KJ pr. Pers. 1580 (376 kcal)
Vægt ialt 1927 gram
Vægt pr. Pers. 160 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 984 KJ (234 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 35.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lisbeth  -  2017-08-31 19:32:06
Fantastisk velsmagende. Jeg brugte stikkelbærmarmelade med citron i stedet for abrikos, det er osse godt !


Gerda  -  2016-03-07 17:49:55
Mere tid i ovnen. Rigtig god!


søren schou  -  2015-01-19 07:52:23
Jeg kunne ikke få den færdigbagt på den tid som der står , gav den 15 min mere på 200 grader det hjalp.


Toby  -  2013-09-29 12:01:50
Hvor lang tid skal den have?


christine  -  2013-09-21 15:10:15
også lækker uden marmelade


Marjun  -  2012-10-22 08:24:39
Den må jeg prøve nu når det bliver skrevet så meg godt om den, ellers har jeg bagt den der hedder " Verdens bedste æblebradepandekage " Den er også her indefra og super god :D


Café Fyrtøjet  -  2011-12-10 19:43:35
Vi har brugt denne opskrift i gennem et par måneder, og ja den er en vild succes. vi laver dog en let creme til.... opskriften er vores hjemlighed :o)


Freja Weldingh  -  2011-11-05 17:04:55
Er også virkelig lækker med lidt tørrede tranebær blandet i:)


morfifi  -  2011-09-21 18:48:33
Rigtig dejlig æblekage, brugte knap så mange æbler


Julie  -  2011-09-04 17:43:43
Nogen der ved hvordan den bliver uden marmelade? :)


Britta , Spanien.  -  2011-02-21 14:39:37
Rigtig dejlig kage, havde opskriften med til Danmark for at lave den til børnebørnene, som var helt vilde med den. Gik lige efter opskriften, og det vil jeg gøre igen. Er god som dessertkage, evt. med is. 10 fra mig.


Gurli  -  2009-03-22 13:20:51
Rigtig dejlig kage jeg har bagt den op til flere gange bliver dog spist alt for hurtigt.


Lisser  -  2008-08-18 18:55:04
Det er virkelig en god kage. Har også prøvet med jordbær m. skovbærsyltetøj og nektariner med abrikos. Fantastisk og holder sig længe i køleskabet.


Kisser  -  2007-05-11 12:51:41
Kan man bruge andet syltetøj? f.eks solbær?


Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Den er helt fantastisk! Vi, hjemme ved mig, er fuldstændig vilde med den. Den kan på det kraftigste anbefales!


Linda  -  0000-00-00 00:00:00
En virkelig skøn kage som er rigtig lækker lun men is eller cremefraiche - men den er også rigtig frisk og lækker dagen efter taget lige fra køleskabet med cremefraiche. Kan sagtens bruges som dessert.


Jette  -  0000-00-00 00:00:00
kan man bruge vanille sukke?


pulle  -  0000-00-00 00:00:00
nu har jeg prøvet at erstatte æblerne med både jordbær og rabarber. og kagen er stadig lige lækker. Det kan varmt anbefales at prøve sig frem md forskellige frugter. Til rabarberne bugte jeg en skovbærmarmelade til pynt. Alle er simpelthen begejstret for denne kage og vil gerne have opskriften.


Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig lækker kage som alle kan lide, og så er den nem og hurtig. Jeg prøvede med solsikkerkerner i stedet for mandler, og det smagte også rigtig godt.


NINETTE  -  0000-00-00 00:00:00
DENNE KAGE ER SUVERÆN LÆKKER, NU HAR JEG PRØVET AT BAGE DEN MANGE GANGE OG HVER GANG ER DEN BARE KANON OG MINE GÆSTER ER VILDE MED DEN.


Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Hmm... Er det i varmluftsovn? nu er der gået 30 min. og min kage er ikke færdig endnu.


maud67  -  0000-00-00 00:00:00
en rigtig lækker kage - ikke sidste gang jeg bager den


  -  0000-00-00 00:00:00
PRAGTFULD KAGE. HELT PERFEKT. LAVEDE DEN FEMDOBBELT TIL VORES HOUSEWARMING, MIN HIDTIL STØRSTE SUCCES...


gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig lækker og frisk kage. Mængden af æbler og dej er meget fint


Ole Riise  -  0000-00-00 00:00:00
Mængden af dej øges med 50%, lidt mindre mængde æbler, mængden af pynt skal fordobles


Kjeld Lykke Olesen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er mere passende med halv mængde æbler, Men så er den også fantastisk frisk og lækker.


Mette Grøndahl  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig kage til mange mennesker. Kan også serveres lun med flødeskum/creme fraiche