Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjydske stang, Sisses

Sønderjydske stang, Sisses, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
300 g.hvedemel
200 g.smør
2 æg
3 spsk.sukker
50 g.gær
 
 Fyld:
50 g.revet marcipan
2 spsk.smør
1 æggehvide
 
 Pynt:
1 æggeblomme
 groft sukker
 snittede mandler
 


Opskrift:

Mel og smør hakkes sammen, gæren smuldres i, sukker og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen æltes, deles og hvert stykke rulles ud til en aflang plade. På midten fordeles fyldet, der er rørt sammen af revet marcipan, smør og æggehvide. Dejens sider foldes op om fyldet, lukkes godt og lægges på en smurt bageplade. Stilles til hævning 10 minutter på et lunt eller 10 timer på et køligt sted. Pensles med æg, drysses med sukker og mandler. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Stangen kan fryses.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10460 gange,
og udskrevet 278 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marika <3  -  2009-01-29 19:54:19
For at gøre det lettere at samle dejen kan man bløde smøret lidt op i mirkoovnen. Man skal så bare huske at bruge ekstra meget mel til udrulningen eller sætte den i køleskab.


Mommy  -  2008-11-01 12:49:12
Kom altid 3 knuste makroner på hver stang, det gælder alle opskrifter på stænger også dem med remons.