Vask courgetterne, som helst skal være ret slake til denne ret, og skær stænglerne af
Blanchér dem hele i 5 minutter i kogende vand tag dem op af vandet med en hulske og læg dem til afdrypning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
Blanchér nu kartoffelskiverne i 5 minutter i det samme letsaltede, kogende vand
Hæld dem op i en sigte til afdrypning og afsvaling
Blanchér sennepskornene 5 minutter i kogende vand
Hak persille og salvieblade og bland med sennepskorn og blødt smør
Skær skorpen af toastbrødet og skær skiverne i bittesmå terninger og mos dem med en gaffel ind i smør/krydderurteblandingen kryder med salt og peber
Smør et ildfast fad med smør
Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet
Drys med salt og peber
Hæld fløden over
Skær courgetterne i skiver - tykkere end kartoffelskiverne - og læg dem ovenpå kartoflerne
Kom krydderurteblandingen i en sprøjtepose med en stor tylle og sprøjt det i et pænt mønster over courgetterne
Gratinen bages på mellemste rille i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Gratinen smager bedste varm og kan bruges enten som hovedret sammen med brød eller som tilbehør
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 22203 gange, og udskrevet 258 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider