Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tunbøffer med tomatsalat

Tunbøffer med tomatsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Tunbøffer med tomatsalat, billede 4 Tunbøffer med tomatsalat, billede 1 Tunbøffer med tomatsalat, billede 2 Tunbøffer med tomatsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 ds. Tun i vand. konserves 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tomatsalat:
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Feta. 40+
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Balsamico, lys 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Dåserne med tun åbnes og vandet presses fra. Tunkødet røres til en lind, men sammenhængende fars, sammen med revet løg, æg, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.

Farsen formes til fire bøffer, der vendes i rasp krydret med salt og peber. De steges på panden med 5-6 minutter indtil de bliver gyldne.

Serveres med nye kartofler og en grov salat, for eksempel en tomatsalat med basilikum-marinade







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 108879 gange,
og udskrevet 1399 gange.


Energi:
KJ total 10531 (2507 kcal)
KJ pr. Pers. 2632 (626 kcal)
Vægt ialt 2626 gram
Vægt pr. Pers. 656 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Saera  -  2016-11-16 16:02:53
Virkelig, virkelig overraskende lækre. Mums. Kan klart anbefales. Nemt, lækkert, og smagfuldt:)


Anna  -  2012-06-27 20:33:46
De smager rigtig godt og kan klart anbefales!


Kit  -  2011-08-30 20:52:16
Dejlig nem hverdagsmad. Børnene kunne også lide det, så det er ikke sidste gang de kommer på panden.


Nikolaj  -  2011-08-17 21:00:08
200 løg var lidt for meget syntes jeg! ;-D *Fnis*


Mikkel Aage  -  2009-05-10 15:39:39
Nem at lave og overraskende god! Jeg var i starten temmelig mistroisk overfor at stege tun på dåse (lyder jo ikke himmelråbende eksotisk...), men retten kan klart anbefales!