porrer, afhængigt af tykkelsen3-4 porrer, afhængigt af tykkelsen
3
æg3 æg
1½
dl.
mælk1½ dl. mælk
lidt reven muskatnød lidt reven muskatnød
50
g.
reven emmentaler50 g. reven emmentaler
¼
tsk.
salt¼ tsk. salt
peber peber
2
spsk.
sesamfrø2 spsk. sesamfrø
Opskrift:
Bland de to slags mel i en skål og smuldr dullen heri. Tilsæt salt og kærnemælk og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskabet, mens fyldet laves.
Rist baconskiverne ganske let på panden. Snit porrerne og skyl skiverne i koldt vand. Kog porrerne et par min. i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte, ellers væder de bunden for meget.
Pisk æg, mælk, muskatnød, reven ost samt salt og peber let sammen i en skål.
Rul dejen ud på meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dejen. Skær kanten til og prik bunden med en gaffel. Læg en strimmel sammenfoldet alufolie langs kanten og forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200º, den skal kun blive ganske let gylden i kanten.
Læg baconskiverne nederst i tærtebunden, så fordeles porrerne og til sidst hældes æggemassen over porrerne. Drys sesamfrøene på og bag tærten færdig midt i ovnen i 20-25 min ved 200 grader C til æggemassen er gylden.
Tips:
Hvis du vil ofre lidt mandler, så brug dem i stedet for sesamfrø. Beregn ca. 30 g.
Hvis du jævnligt bager madtærter, kan du rationalisere og lave dobbelt portion dej, den kan holde sig et par uger i køleskabet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1.4
(9 stemmer)
Opskriften er vist 12624 gange, og udskrevet 363 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider