Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Porretærte med sesamfrø

Porretærte med sesamfrø, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 dl.grahamsmel
2 dl.hvedemel
125 g.smør
½ dl.kærnemælk
½ tsk.salt
 
5 tynde skiver bacon
3-4 porrer, afhængigt af tykkelsen
3 æg
 dl.mælk
 lidt reven muskatnød
50 g.reven emmentaler
¼ tsk.salt
 peber
2 spsk.sesamfrø
 
Opskrift:
Bland de to slags mel i en skål og smuldr dullen heri. Tilsæt salt og kærnemælk og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskabet, mens fyldet laves.

Rist baconskiverne ganske let på panden. Snit porrerne og skyl skiverne i koldt vand. Kog porrerne et par min. i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte, ellers væder de bunden for meget.
Pisk æg, mælk, muskatnød, reven ost samt salt og peber let sammen i en skål.

Rul dejen ud på meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dejen. Skær kanten til og prik bunden med en gaffel. Læg en strimmel sammenfoldet alufolie langs kanten og forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200º, den skal kun blive ganske let gylden i kanten.


Læg baconskiverne nederst i tærtebunden, så fordeles porrerne og til sidst hældes æggemassen over porrerne. Drys sesamfrøene på og bag tærten færdig midt i ovnen i 20-25 min ved 200 grader C til æggemassen er gylden.

Tips:

Hvis du vil ofre lidt mandler, så brug dem i stedet for sesamfrø. Beregn ca. 30 g. Hvis du jævnligt bager madtærter, kan du rationalisere og lave dobbelt portion dej, den kan holde sig et par uger i køleskabet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 12495 gange,
og udskrevet 357 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu