Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Græsk spinattærte

Græsk spinattærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Spinat

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Græsk spinattærte, billede 4 Græsk spinattærte, billede 1 Græsk spinattærte, billede 2 Græsk spinattærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 pk.filo-dejplader
 
600 g.hakket spinat
150 g.revet emmentaler e.l.
175 g.porrer el. forårsløg
1 æg
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Porrerne svitses kort, spinaten tilsættes så den kan tø, hvis den er frossen. Hvis den er frisk skal den nærmest kun vendes i.

Dejpladerne lægges i springform eller tærteform og pensles med æg imellem lagene for at ”lime” dem sammen.

Osten blandes i de svitsede grøntsager og 1 æg tilsættes. Blandingen fordeles i formen og tærten dækkes af de sidste dejplader, så den bliver helt lukket.

Tærten bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til den er gylden.

Tips:

Det kan anbefales at spise denne ret på "græsk", hvilket vil sige at servere en masse retter samtidig (tzatziki, lammekoteletter, salat, farserede tomater og peberfrugt, bagt feta m.m.m.), og nærmest spise det som en del af en buffet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)

Opskriften er vist 65294 gange,
og udskrevet 1216 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu