Foie gras terrine

Foie gras terrine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Gås - Gåselever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 gramgåselever
1 dl.sauterne
½ dl.armagnac
1 tsk.salt
1 spsk.grønne peberkorn
 
 Garniture :
 
 salater
 Bønner
 Valnød
 Olie
 
Opskrift:
Foie gras fra and eller gås plukkes i små stykker på ca. 2 – 3 cm, årer og galde fjernes.

Foie gras marineres i 2 timer ved stuetemperatur i sauterne, armagnac, salt og grønne peberkorn.

Foie gras presses ned i en porcelænsterrine og sættes på en rist i en 60 grader varm ovn, hvor den bager mellem 15 – 40 minutter. Tiden afhænger af, hvor meget fedt, der lægger sig på toppen af terrinen. Ved 2 millimeter fedt standses bagningen. Køles af og hviler 24 timer før serveringen.

Serveres med salat eller grønne bønner med valnødder samt et stykke godt brød.


karakterer:
Opskriften er vist 26734 gange,
og udskrevet 626 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

pb  -  2013-03-06 16:59:28
der skal vist stå 160 grader, ved 60 grader slås bakterierne ikke ihjæl!!