|
2 | | ellemstore squash2 ellemstore squash | 1 | | finthakket løg 1 finthakket løg | 1 | spsk. | smør 1 spsk. smør | 200 | g. | ærter 200 g. ærter | 6 | dl. | hønsebouillon 6 dl. hønsebouillon | | | salt salt | | | peber peber | | | lidt revet muskatnød lidt revet muskatnød | 2½ | dl. | fløde 2½ dl. fløde | 1 | bundt | frisk basilikum 1 bundt frisk basilikum | | | | | | |
| |
Skær 1/3 af den ene squash, del den på langs, skrab det bløde kød ud, og stil skallerne til side. Skær kødet og resten af squash’ne i terninger. Klar løgene i smørret, tilsæt squashterningerne, 2/3 af ærterne og halvdelen af basilikummen. Vend det hele godt, tilsæt bouillon, og kog under låg i 15 minutter. Tilsæt resten af basilikummen, blend suppen, eller purér den gennem en sigte, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden, kog suppen let jævn, og smag til.
Skær squashskallerne i små terninger, og kog dem og resten af ærterne i suppen de sidste 2 minutter, hvis suppen serveres varm.
Serveres den kold, kommes skal-terningerne og ærterne rå i suppen.
Serveres med godt brød evt. smørristet som tern.
|