Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Squash gratin

Squash gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Squash gratin, billede 4 Squash gratin, billede 1 Squash gratin, billede 2 Squash gratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Til formen:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   


Opskrift:

Snit squash i terninger og porrer i ringe og sautér dem i olie. Drys med salt og peber og lad det afkøle.

Bag smør og mel op og tilsæt mælken. Kog dejen godt igennem og lad den afkøle.

Rør æggeblommerne i den afkølede dej ét ad gangen. Pisk hviderne stive. Vend grøntsagerne i dejen og smag til med salt og peber. Vend fintsnittet dild og de stive æggehvider i.

Fyld retten i en form smurt med smør og drysset med rasp og sæt den i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (17 stemmer)

Opskriften er vist 88632 gange,
og udskrevet 2777 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Luc de Visme  -  2011-05-23 13:26:58
Gratinen kan laves mindre fedt ved at bage bechamel saucen uden smør: varm 3 dl mælk i en gryde. Bland 3 spsk. mel med 1 dl kold mælk. Bland sammen i gryden med den varme mælk. Varm langsomt op indtil saucen bliver lidt tyk. Afkøl bechamel dejen og fortsæt som indikeret i opskriften. Venlig hilsen Luc


Anette  -  2008-07-29 14:35:01
Tusind tak for de dejlige opskrifter - jeg savner dog tit information om, om retten er fryseegnet


Karen Margrethe  -  0000-00-00 00:00:00
Smager pragtfuld har byttet dild ud med persille