Snit squash i terninger og porrer i ringe og sautér dem i olie. Drys med salt og peber og lad det afkøle.
Bag smør og mel op og tilsæt mælken. Kog dejen godt igennem og lad den afkøle.
Rør æggeblommerne i den afkølede dej ét ad gangen.
Pisk hviderne stive.
Vend grøntsagerne i dejen og smag til med salt og peber.
Vend fintsnittet dild og de stive æggehvider i.
Fyld retten i en form smurt med smør og drysset med rasp og sæt den i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(17 stemmer)
Opskriften er vist 92250 gange, og udskrevet 2845 gange.
Energi:
KJ total 6739 (1604 kcal)
KJ pr. Pers. 3369 (802 kcal)
Vægt ialt 1474 gram
Vægt pr. Pers. 737 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 457 KJ (108 kcal) Protein 3.9 gram Fedt 7.4 gram Kulhydrat 7.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Luc de Visme - 2011-05-23 13:26:58 Gratinen kan laves mindre fedt ved at bage bechamel saucen uden smør:
varm 3 dl mælk i en gryde. Bland 3 spsk. mel med 1 dl kold mælk. Bland sammen i gryden med den varme mælk. Varm langsomt op indtil saucen bliver lidt tyk. Afkøl bechamel dejen og fortsæt som indikeret i opskriften.
Venlig hilsen
Luc
Anette - 2008-07-29 14:35:01 Tusind tak for de dejlige opskrifter - jeg savner dog tit information om, om retten er fryseegnet
Karen Margrethe - 0000-00-00 00:00:00 Smager pragtfuld har byttet dild ud med persille
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider