Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lasagne med bacon

Lasagne med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lasagne med bacon, billede 4 Lasagne med bacon, billede 1 Lasagne med bacon, billede 2 Lasagne med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

 
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
   
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Basilikum, tørret
Muskat
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 
10 dl. Hvid mælkesauce 4% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Hvid mælkesauce er også det som heder Bechamelsovs.

9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   


Opskrift:

Steg de hakkede løg i en gryde til de er brune sammen med lidt hvidløg. Kom derefter oksekødet i gryden og brun det med. Efter kødet er brunet kommes hakkede tomater, tomatpure og bouillonterning i gryden, sammen med krydderierne. Der skal kun bruges en meget lille smule muscatnød. Lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter.

Smør et ovnfast fad ca. 23x28 cm., og kom lidt af bechamelsaucen i bunden, og derefter lasagnepladerne. Fyld på med kødsovsen og derefer bechamelsaucen igen. Når den sidste kødsovs er lagt, ligger man et lag baconskiverne inden den sidste bechamelsauce. Oven på bechamelsaucen kommer man et tyndt lag med rasp, der giver en sprød skorpe.

Sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 40-45 minutter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (95 stemmer)

Opskriften er vist 114298 gange,
og udskrevet 3152 gange.


Energi:
KJ total 12814 (3050 kcal)
KJ pr. Pers. 3203 (762 kcal)
Vægt ialt 2497 gram
Vægt pr. Pers. 624 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 513 KJ (122 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dennis   -  2013-02-11 11:33:21
utrolig god opskrift :) jeg undlod bare bechamelsaucen og brugte ost på toppen i stedet for :) også i kødsovsen kom jeg ca 2 dl mælk i hvilket vi syntes var rigtigt godt :) men alt i alt en fabelagtig middag som mætter meget :)


birthe  -  2012-03-24 10:41:50
det er virkelig en skøn lasagne, mine gæster er også vilde med den.


..  -  2010-02-01 19:09:11
Put evt. revet ost over, det er altså prikken over i'et xD


  -  2010-01-15 16:11:41
Hvis man klipper baconen i mindre stykker, er det nemmere at skære ud. Især hvis den skulle blive lidt blød i det.