Steg de hakkede løg i en gryde til de er brune sammen med lidt hvidløg. Kom derefter oksekødet i gryden og brun det med. Efter kødet er brunet kommes hakkede tomater, tomatpure og bouillonterning i gryden, sammen med krydderierne. Der skal kun bruges en meget lille smule muscatnød. Lad det hele simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
Smør et ovnfast fad ca. 23x28 cm., og kom lidt af bechamelsaucen i bunden, og derefter lasagnepladerne. Fyld på med kødsovsen og derefer bechamelsaucen igen. Når den sidste kødsovs er lagt, ligger man et lag baconskiverne inden den sidste bechamelsauce. Oven på bechamelsaucen kommer man et tyndt lag med rasp, der giver en sprød skorpe.
Sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 40-45 minutter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(95 stemmer)
Opskriften er vist 119515 gange, og udskrevet 3225 gange.
Energi:
KJ total 12814 (3050 kcal)
KJ pr. Pers. 3203 (762 kcal)
Vægt ialt 2497 gram
Vægt pr. Pers. 624 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 513 KJ (122 kcal) Protein 7.6 gram Fedt 5.9 gram Kulhydrat 10.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Dennis - 2013-02-11 11:33:21 utrolig god opskrift :) jeg undlod bare bechamelsaucen og brugte ost på toppen i stedet for :) også i kødsovsen kom jeg ca 2 dl mælk i hvilket vi syntes var rigtigt godt :) men alt i alt en fabelagtig middag som mætter meget :)
birthe - 2012-03-24 10:41:50 det er virkelig en skøn lasagne, mine gæster er også vilde med den.
.. - 2010-02-01 19:09:11 Put evt. revet ost over, det er altså prikken over i'et xD
- 2010-01-15 16:11:41 Hvis man klipper baconen i mindre stykker, er det nemmere at skære ud. Især hvis den skulle blive lidt blød i det.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider