Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk løgsuppe med kødboller

Fransk løgsuppe med kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
 Suppe:
900 g.løg
 et drys rørsukker
6-9 dl.okse- eller hønsebouillon
1 laurbærblad
 ost til gratinering
 
 Kødboller:
250 g.grofthakket oksekød
 salt
 peber
100 g.lammenyre
50 g.nyrefedt
1 æg
1-2 løg, finthakket, blødgjort og afkølet
25-50 g.rasp
 Worcestershire-sauce
 


Opskrift:

Suppe:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem, til de er brune og karamelliserede. Drys dem med lidt rørsukker og læg laurbærbladet ved. Hæld bouillonen i og lad suppen simre i 10 minutter.

Kødboller:
Alle ingredienser skal være kolde. Det gør farsen lettere at arbejde med. Hæld oksekødet i en skål og drys med salt og peber. Slå ægget det ud i skålen og rør det ud i kødet. Tilsæt lidt mere salt og rør det i. Fjern fedt og sener på lammenyrerne og skær dem ud i små tern. Hak nyre og nyrefedt i en foodprocessor. Hæld det op i skålen med oksekødet og rør det grundigt sammen. Tilsæt de afkølede, blødgjorte løg og raspen og rør det hele sammen. Hæld lidt Worcestershire-sauce i. Drys lidt mel på hænderne og form kødbollerne af en stor spiseskefuld fars, der rulles i hånden. Der skal være 12 stk. De skal stege seks til otte minutter.

Hæld suppen op i ovnfaste portionsskåle, læg tre kødboller i hver og drys med masser af ost. Gratinér det i ovnen, til osten er smeltet.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 17486 gange,
og udskrevet 210 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anna  -  0000-00-00 00:00:00
kan lammenyre og nyrefedt ikke erstattes, det lyder ikke så tiltalene..


Paven hamselv  -  0000-00-00 00:00:00
En dejig ret der smager dejligt.