Fransk løgsuppe med kødboller

Fransk løgsuppe med kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Suppe:
900 g.løg
 et drys rørsukker
6-9 dl.okse- eller hønsebouillon
1 laurbærblad
 ost til gratinering
 
 Kødboller:
250 g.grofthakket oksekød
 salt
 peber
100 g.lammenyre
50 g.nyrefedt
1 æg
1-2 løg, finthakket, blødgjort og afkølet
25-50 g.rasp
 Worcestershire sauce
 
Opskrift:
Suppe:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem, til de er brune og karamelliserede. Drys dem med lidt rørsukker og læg laurbærbladet ved. Hæld bouillonen i og lad suppen simre i 10 minutter.

Kødboller:
Alle ingredienser skal være kolde. Det gør farsen lettere at arbejde med. Hæld oksekødet i en skål og drys med salt og peber. Slå ægget det ud i skålen og rør det ud i kødet. Tilsæt lidt mere salt og rør det i. Fjern fedt og sener på lammenyrerne og skær dem ud i små tern. Hak nyre og nyrefedt i en foodprocessor. Hæld det op i skålen med oksekødet og rør det grundigt sammen. Tilsæt de afkølede, blødgjorte løg og raspen og rør det hele sammen. Hæld lidt Worcestershire-sauce i. Drys lidt mel på hænderne og form kødbollerne af en stor spiseskefuld fars, der rulles i hånden. Der skal være 12 stk. De skal stege seks til otte minutter.

Hæld suppen op i ovnfaste portionsskåle, læg tre kødboller i hver og drys med masser af ost. Gratinér det i ovnen, til osten er smeltet.





karakterer:
Opskriften er vist 20507 gange,
og udskrevet 254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
kan lammenyre og nyrefedt ikke erstattes, det lyder ikke så tiltalene..

  -   2005-01-01 01:01:01
En dejig ret der smager dejligt.