Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Izmir köftesi

Izmir köftesi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :


Izmir köftesi, billede 4 Izmir köftesi, billede 1 Izmir köftesi, billede 2 Izmir köftesi, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
675 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Paprika
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
2 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dåser Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
6 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Væd brødet i lidt vand, klem det tørt og smuldr det i en stor skål. Tilsæt kød, æg, hvidløg, kanel, paprika, salt og peber og ælt det godt sammen. Hav fugtige hænder!

Stadig med fugtige hænder laver man valnødde-store kødboller. Disse lægges på en tallerken med mel, som de bliver rullet i.

Margarinen smeltes i en stor gryde. Kødbollerne brunes ensartet, nogle få stykker af gangen, hvorpå de tages op med en hulske og holdes varme.

Når alle kødbollerne er brunet og taget op igen, kommes resten af ingre- dienserne i gryden, det koges op og det simrer i 15 minutter.

Kom kødbollerne tilbage i gryden og lad det hele simre i endnu 15-20 minutter.

Det hele kommes på et fad og serveres sammen med ris og yoghurt-agurkesalat (tzaziki).







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (74 stemmer)

Opskriften er vist 85448 gange,
og udskrevet 1963 gange.


Energi:
KJ total 14458 (3442 kcal)
KJ pr. Pers. 3614 (860 kcal)
Vægt ialt 2823 gram
Vægt pr. Pers. 705 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 512 KJ (121 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 12.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ole  -  2016-03-15 11:03:57
Dette er ikke Izmir Køfte. Køfte fra Izmir er en ovnret med kartofler. Denne ret virker som frit opfundet.


SusRoskilde  -  2014-02-28 16:46:10
Jeg bruger altid denne opskrift, når jeg laver köfte. Det er muligt, den ikke følger nogle tyrkiske regler, men den smager altså godt. Jeg har såmænd lige stegt til en portion til aftensmad. Nu mangler jeg kun, at kreere saucen og koge köftene igennem i den. I stedet for ris, plejer jeg, at lave grov bulgur. Det er virkelig godt. De grønne pebre er vigtige for saucen. Hvis man ikke er til dem, kan de tages op igen efter endt kogning - eller man kan spise uden om. Men uden dem smager saucen ikke af så meget.


Fan af Tyrkisk mad  -  2012-01-26 08:14:03
Hej "en tyrker", i steden for at rette på opskrift ejeren, så skriv opskriften i din vision. Jeg ville ønske at alle talte pænt til hinanden og skrive gode opskrifter


Kehceub  -  2010-04-14 17:49:56
Wow den er god.. Jeg blandede lidt rød karrypasta i - nøj hvor var det godt :) Desuden serverede jeg kartoffelmos og smørstegte champignons til.. Det kan varmt anbefales..


Rasmus  -  2009-04-12 14:28:11
Jeg synes der mangler krydderier i sovsen, men ellers en rigtig god ret


christian  -  2008-12-31 12:09:39
det kan folk jo selv tænke sig til, hvordan de skal steges, de forskellige ting.


en tyker  -  0000-00-00 00:00:00
izmie köfte tilberedes ikke gryde, hellere i ovnen i en ildfastfad


Jacob Brauner  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ser ingen grund til at bruge margarine til at stege i, idet det er fuld af transfedtsyrer og mættede fedtsyrer. Brug hellere flydende solsikkeolie.