Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tørstegt krydret kød

Tørstegt krydret kød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1000 g.lammekød
 
5 cm.Frisk ingefærrod
10-12 fedhvidløg
4 spsk.hakket frisk grøn koriander
 
2 storehele brune kardemomme
0.25 tsk.stødt kanel
2 tsk.stødt chili efter smag
7 helenelliker
2 tsk.hele spidskommenfrø
10 helesorte peberkorn
3 helegrønne kardemomme
1.5 spsk.hel korianderfrø
 
2 dl.yoghurt naturel
 
8 spsk.olie
2 storeløg, hakkes
 
500 g.tomater, hakkes
1.5-2 tsk.salt
1 laurbærblad
 
3 friskegrønne chili, hakkes og bruges til pynt
 


Opskrift:

Skær kødet i 2½ cm terninger.

Ingefærrod, frisk grøn koriander og hvidløg hakkes og røres til en mos.
Nelliker, spidskommen, peberkorn, grøn kardemomme, korianderfrø stødes i en kryderimølle og blandes med mosen sammen med chilipeber og stødt kanel.

Rør yoghurten jævn med en gaffel og bland den med kryderimosen. Lad kødet marinere i den krydrede yoghurt i 3 timer.

Opvarm olien i en gryde på midel blus. Når olien er gennemvarm steges de hakkede løg til de er let lysebrune.
Tilsæt de store brune hele kardemomme og rør i retten. Kom derefter det marinerede lammekød i og steg det i 10-15 min, til det er brunet.

Tilsæt hakkede toamter, laurbærblad og salt og lad retten koge på lavt blus indtil kødet er mørt.

Hvis det er nødvendigt, kan man tilsætte 1½ - 2 dl. vand, men når retten er færdig, skal den være næsten tør og kun tyk sauce klæbende til kødstykkerne. Er der for meget væde tilbage, skal man skrue blusset lidt op og laden den fordampe.

Pyntes med hakkede friske grønne chili.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5769 gange,
og udskrevet 68 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu