hele brune kardemomme2 store hele brune kardemomme
0.25
tsk.
stødt kanel0.25 tsk. stødt kanel
2
tsk.
stødt chili efter smag2 tsk. stødt chili efter smag
7
hele
nelliker7 hele nelliker
2
tsk.
hele spidskommenfrø2 tsk. hele spidskommenfrø
10
hele
sorte peberkorn10 hele sorte peberkorn
3
hele
grønne kardemomme3 hele grønne kardemomme
1.5
spsk.
hel korianderfrø1.5 spsk. hel korianderfrø
2
dl.
yoghurt naturel2 dl. yoghurt naturel
8
spsk.
olie8 spsk. olie
2
store
løg, hakkes2 store løg, hakkes
500
g.
tomater, hakkes500 g. tomater, hakkes
1.5-2
tsk.
salt1.5-2 tsk. salt
1
laurbærblad1 laurbærblad
3
friske
grønne chili, hakkes og bruges til pynt3 friske grønne chili, hakkes og bruges til pynt
Opskrift:
Skær kødet i 2½ cm terninger.
Ingefærrod, frisk grøn koriander og hvidløg hakkes og røres til en mos.
Nelliker, spidskommen, peberkorn, grøn kardemomme, korianderfrø stødes i en kryderimølle og blandes med mosen sammen med chilipeber og stødt kanel.
Rør yoghurten jævn med en gaffel og bland den med kryderimosen.
Lad kødet marinere i den krydrede yoghurt i 3 timer.
Opvarm olien i en gryde på midel blus.
Når olien er gennemvarm steges de hakkede løg til de er let lysebrune.
Tilsæt de store brune hele kardemomme og rør i retten.
Kom derefter det marinerede lammekød i og steg det i 10-15 min, til det er brunet.
Tilsæt hakkede toamter, laurbærblad og salt og lad retten koge på lavt blus indtil kødet er mørt.
Hvis det er nødvendigt, kan man tilsætte 1½ - 2 dl. vand, men når retten er færdig, skal den være næsten tør og kun tyk sauce klæbende til kødstykkerne.
Er der for meget væde tilbage, skal man skrue blusset lidt op og laden den fordampe.
Pyntes med hakkede friske grønne chili.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6748 gange, og udskrevet 108 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider