Tørstegt krydret kød

Tørstegt krydret kød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.lammekød
 
5 cm.Frisk ingefærrod
10-12 fedhvidløg
4 spsk.hakket frisk grøn koriander
 
2 storehele brune kardemomme
0.25 tsk.stødt kanel
2 tsk.stødt chili efter smag
7 helenelliker
2 tsk.hele spidskommenfrø
10 helePeberkorn, sorte
3 helegrønne kardemomme
1.5 spsk.hel korianderfrø
 
2 dl.yoghurt naturel
 
8 spsk.olie
2 storeløg, hakkes
 
500 g.tomater, hakkes
1.5-2 tsk.salt
1 laurbærblad
 
3 friskegrønne chili, hakkes og bruges til pynt
 
Opskrift:
Skær kødet i 2½ cm terninger.

Ingefærrod, frisk grøn koriander og hvidløg hakkes og røres til en mos.
Nelliker, spidskommen, peberkorn, grøn kardemomme, korianderfrø stødes i en kryderimølle og blandes med mosen sammen med chilipeber og stødt kanel.

Rør yoghurten jævn med en gaffel og bland den med kryderimosen. Lad kødet marinere i den krydrede yoghurt i 3 timer.

Opvarm olien i en gryde på midel blus. Når olien er gennemvarm steges de hakkede løg til de er let lysebrune.
Tilsæt de store brune hele kardemomme og rør i retten. Kom derefter det marinerede lammekød i og steg det i 10-15 min, til det er brunet.

Tilsæt hakkede toamter, laurbærblad og salt og lad retten koge på lavt blus indtil kødet er mørt.

Hvis det er nødvendigt, kan man tilsætte 1½ - 2 dl. vand, men når retten er færdig, skal den være næsten tør og kun tyk sauce klæbende til kødstykkerne. Er der for meget væde tilbage, skal man skrue blusset lidt op og laden den fordampe.

Pyntes med hakkede friske grønne chili.





karakterer:
Opskriften er vist 8469 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu