Marieboller

Marieboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Marieboller, billede 4 Marieboller, billede 1 Marieboller, billede 2 Marieboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vandbakkelsesdej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Mørdej:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Creme
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
  ribsgele
  bær
   
Opskrift:
Vandbakkelsesdej: Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm. Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang. Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud.

Creme:
Mælken varmes op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let og luftigt. Rør melet i og tilsæt den kogende mælk. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det under piskning til kogepunktet. Bland vaniljesukker i og lad cremen afkøle.

Mørdej:
Findel smør og mel, tilsæt sukker og æggeblomme. Saml dejen. Rul den ud til en tynd plade og udstik små medaljer. Læg en medalje på hver vandbakkelse og tryk godt mod pladen.

Bag kagerne i ca. 30 min. ved 200 grader C. alm. ovn

Klip en ridse i bunden og fyld kagerne med creme. Drys med sigtet flormelis og kom et bær eller en klat gelé på toppen.


karakterer:
Opskriften er vist 29474 gange,
og udskrevet 543 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15183 (3615 kcal)
KJ pr. stk. 1012 (241 kcal)
Vægt ialt 1496 gram
Vægt pr. stk. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1014 KJ (241 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 18.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

lis  -  2022-02-09 00:13:16
er det virkelig rigtigt, at dejbollen skal være knapt så stor som en tennisbold? det lyder umiddelbart lidt voldsomt.

Else Andersen  -  2007-01-31 23:05:42
meget lækre nemme at lave,god opskrift.