Hakket oksekød med kartoffellåg

Hakket oksekød med kartoffellåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:

Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 4 Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 1 Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 2 Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Timian, tørret
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
3 dl. Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Cheddarost 50+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
Opskrift:
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning.

Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfad, ikke for dybt.

Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 508272 gange,
og udskrevet 45706 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (510 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11298 (2690 kcal)
KJ pr. Pers. 2824 (672 kcal)
Vægt ialt 2414 gram
Vægt pr. Pers. 603 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kim Hinge   -  2021-02-07 18:47:25
Dejlig ret. Nem at gå til.

BSP.  -  2020-12-15 09:38:35
Dejlig ret som jeg ofte laver. En i "tråden" synes det er klamt, NÅ. Intet mad er klamt men mad man ikke bryder sig om. Salt, sukker,krydderier, surt, sødt. SMAG DA PÅ DET imens du laver det så får du det som du vil! PS.: Jeg er ikke engang kok.

Bellagusta  -  2018-03-13 17:11:36
Rigtig god ret, vi tilføjede lidt ekstra grøntsager men fulgte ellers opskriften. Nem og hurtigt opskrift.

Henny  -  2017-05-28 11:59:41
👍👍👍👍

René  -  2017-04-07 20:38:19
Hvis man synes at retten er for vandet, kan man jævne den med 3 spsk. tomatkoncentrat. Så optager tomatkoncentraten væsken. Jeg tilføjer selv også samtidig en ekstra peberfrugt, et løg og 2-3 fed hvidløg.

Jojo  -  2015-11-20 11:25:34
God ret og lidt bedere med bacon tern i evt coktailpølser.

Hahaheidi  -  2014-02-07 17:51:51
God ret, men jeg synes der er meget væske i bunden. Kan man undgå det på en eller anden måde? Kommer det fra kartoflerne eller Creme Fraichen?

Conny  -  2014-01-29 21:30:06
God ret, men kan sagtens tåle hvidløg, husk hælde saft fra de hakkede tomater

Conny  -  2014-01-29 21:25:30
Husk dræne saft fra hakkede tomater , smager godt . Kan sagtens klare mere kryderi.

Plet  -  2013-11-16 11:45:55
Lyder rigtig lækker. Jeg har ofte en slat cremefraiche 18% til overs fra noget andet. Ved nogen om jeg kan bruge det?

Irene  -  2013-08-10 15:06:47
Denne opskrift fik jeg meget ros for af mine gæster. Synes også selv den er meget god.

carina br  -  2013-05-26 18:41:23
virkelig lækker ret, men ikke uden nogle flere kryderier :)

michye2  -  2012-05-15 03:21:01
2-3 fed hvidløg Evt. oregano og ikke mere end 600 gr. kartofler

Michael  -  2012-05-15 03:00:07
Dette er virklig en god ret for den som har brug for at rette op på sin mave .

Marlene  -  2012-04-11 18:26:59
Hold op en lækker og let ret :) Helt klart et hit, og den bliver lavet igen og igen :D Prøv evt. med lidt hvidlød i køder (hvis man er til den slags) og / eller chili, det fremhæver de andre smage og gør det sindsygt lækker :D Muums

T-Cat  -  2011-06-14 00:33:15
Man kan bruge Mornay i stedet for cremefraise. Det gjorde jeg og det smager bare godt.

Michael  -  2011-03-09 02:56:57
Der skal kun 600 gr. kartofler i , ellers bliver det for meget

T-Cat  -  2011-03-07 17:58:31
Rigtig lækker ret. Dog skal der forskellige krydderi i og gerne med hvidløg for at gøre den rigtig lækker. Jeg brugte rød peber og hakket tomater. Rigtig lækker ret.

TT...  -  2010-08-17 21:43:28
UHMM... DEN ER BARE GODT!!!

  -  2010-06-22 17:51:58
total klam ret ! man kan ikke engang være bekendt at servere den for sultne børn i afrika... ad ! creme fraisen var ligesom sur hytteost, og der var alt for meget væske i. det er klart ikke en jeg kan anbefale,-

  -  2010-06-22 17:45:48
hvor er cheasy fraise henne på billedet ?

  -  2010-04-29 09:34:30
Jeg var lidt skeptisk overfor at der skulle crem fraiche ovenpå kartoflerne, men det smagte bare sååå godt. Jeg tilføjede løg og hvidløg og lidt mere timian end der står til kødretten...Den blev virkelig god!! Tak for opskriften :-)

Kathrine  -  2010-03-29 12:08:13
Ualmindelig lækkert, jeg valgte at røre 2 spsk. grøn pesto i farsen inden jeg ristede det og som de fleste andre fik det også et godt skud hvidløg, dejligt mad -tak for inspirationen =o)

Michael  -  2010-03-05 19:23:45
Svits et løg og et el. to fed hvidløg (ca. 10 min i smør , til det er gyldent) derefter kød og resten. Fløde er er absolut det bedste. Lad den derefter trække lidt.

michye2  -  2009-12-02 02:21:11
Steg løg og hvidløg først , derefter resten evt. oregano

Alice  -  2009-10-17 17:50:08
Hold da op hvor dejlig:) Hvidløg og gulerødder i og så er det gæstemad til billig penge. UM !!

LAILA  -  2009-06-01 20:50:05
rigtig god ret til børnene, mine er desværre ret kræsne, en denne ret er blevet en favorit:)

Stuug  -  2009-02-27 20:42:13
Klasse mad! :D , men tror hvidløg sætter prikken over i'et..

Tutte  -  2009-02-10 08:58:35
Det er en helt fantastisk ret, dog bruger vi Mornay Sauce i stedet for creme fraiche og Cheddar, tilsætter hakkede løg og revne gulerødder.

mig....  -  2008-11-24 15:48:03
jeg synes ikke rigtigt, at man kan se creme fraichen på billedet? men det er da rigtigt, at cremen skal oven på kartoflerne, ikke?

tina  -  2008-10-10 09:31:46
smager super godt :-) og så er den supernem og lave :-)

Sammy  -  2008-09-08 19:29:43
i stedet for en dåse flåede tomater kan man bruge et glas dolmio tomatsovs - der er både løg, grøntsager og hvidløg i, man kan altid tilføje mere hvis man ike synes der er nok! Smagte herligt!

randipigen  -  2008-08-27 10:41:11
smager utrolig dejlig og børnene spiste som aldrig før.

sus.m  -  2008-07-06 19:51:11
Dette var herligt!

BadGirl  -  2008-05-26 06:53:30
Retten bliver endnu mere lækker og mere mættende, hvis man tilføjer lidt grøntsags blanding , inden man lægger låget af kartoffler over

  -  2008-05-26 00:39:07
Nu har jeg læst samtlige svar og det ER gået op for mig at det er godt at tilføje hvidløg, rød peber og evt forårsløg :o) (Man behøver ikke skrive/gentage utallige gange)

Jørgen  -  2008-05-08 16:42:49
Den ser god ud.. Jeg glæder mig til at høre hvad min familie siger til den.

miig  -  2008-05-08 12:15:34
det er lidt kedeligt men det kan da spisses

kikki  -  2008-03-27 14:07:22
rigtig god og nem ret ja krydderierne dem kommer man i som man kan li

Birgith  -  2008-03-20 10:11:43
DEr er problemer med at tilføje opskrifterne til "kogebogen"

Lotte  -  2008-03-13 17:22:01
Super duper ret, smager rigtig godt, især med masse af hvidløg. Prøv den,

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her