Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gryderet med hakket oksekød

Gryderet med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Gryderet med hakket oksekød, billede 4 Gryderet med hakket oksekød, billede 1 Gryderet med hakket oksekød, billede 2 Gryderet med hakket oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
4 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
8 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 laurbærblade
   
Opskrift:
Pil løgene og hak dem. Skær porrerne i tykke ringe (brug halvdelen af det grønne). Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Begynd med at brune kødet i den varme olie, drys med salt og peber, inden melet drysses på og blandes godt med kødet.

Rør vand og tomatpúre sammen og rør det i det brunede kød. Tilsæt laurbærblad, løg, porrer og gulerødder og lad retten komme i kog. Læg låg på og lad det simre i 45 min.

Smag til med salt og peber.

Server retten sammen med kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (63 stemmer)

Opskriften er vist 292469 gange,
og udskrevet 6209 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9953 (2369 kcal)
KJ pr. Pers. 2488 (592 kcal)
Vægt ialt 2982 gram
Vægt pr. Pers. 745 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 333 KJ (79 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 5.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anne  -  2014-04-11 20:57:07
Jeg tilføjede to boullion terninger i vandet, en grønsags og en oksekød, det giver lige det sidste pift, men droppede så saltet.

Jesper  -  2011-02-01 19:27:37
Det er en kanon god ret!! det jeg gjord var at tilføje piskefløde og beacontern, fløden gør godt nok retten med fed men det tilføjer en god smag i retten, og det gør ikke noget at lave den stå længer tid ved svag varme!! men igen kanon ret

mathias  -  2009-07-29 14:54:59
lyder lækkert det tror jeg vi skal have i aften :D

Mona  -  2009-04-28 13:40:30
Super ret, jeg kom en grønsags terning i, og til gæstemiddag lidt piskefløde

Maja  -  2008-10-26 13:25:08
Jeg sprang porrerne over, og brugte istedet forårsløg Derudover brugte jeg også cocktailpølser og bacon i tern.

Henning  -  2007-10-18 18:34:30
jeg synes den er rigtig denne her ret!

Sidsel  -  2007-03-28 19:01:56
Hvis man syntes den mangler smag kan man bare komme oregano i det er rigtig godt i.