Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gryderet med hakket oksekød

Gryderet med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gryderet med hakket oksekød, billede 4 Gryderet med hakket oksekød, billede 1 Gryderet med hakket oksekød, billede 2 Gryderet med hakket oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
16 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
4 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
8 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

15 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 laurbærblade
   


Opskrift:

Pil løgene. Skær porrerne i tykke ringe (brug halvdelen af det grønne). Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Begynd med at brune kødet i den varme olie, drys med salt og peber, inden melet drysses på og blandes godt med kødet.

Rør vand og tomatpúre sammen og rør det i det brunede kød. Tilsæt laurbærblad, løg, porrer og gulerødder og lad retten komme i kog. Læg låg på og lad det simre i 45 min.

Smag til med salt og peber.

Server retten sammen med kartoffelmos.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (61 stemmer)

Opskriften er vist 270366 gange,
og udskrevet 5900 gange.


Energi:
KJ total 10615 (2527 kcal)
KJ pr. Pers. 2653 (631 kcal)
Vægt ialt 4032 gram
Vægt pr. Pers. 1008 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 263 KJ (62 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Brian  -  2018-02-26 18:19:12
Mangelfuld viden om gryderet


Smørrebrødsjomfru   -  2018-01-25 18:21:11
Opskriften er god som den er så længe man sparer på vandet og tilsætter en bouillon men den kan også varieres i det uendelige. Jeg bruger den til at "slippe af med" rester for den bliver kun bedre af flere slags fyld.


Nina Rasmussen   -  2016-12-14 18:54:00
Kan man fryse den


  -  2014-08-25 16:48:20
En anelse for meget vand, men ellers god.


Anne  -  2014-04-11 20:57:07
Jeg tilføjede to boullion terninger i vandet, en grønsags og en oksekød, det giver lige det sidste pift, men droppede så saltet.


Kenneth  -  2014-03-24 21:11:11
Lækker nem ret! Jeg fulgte opskriften og er enig i at der er for meget vand i. Men jeg jævnede med noget maizena jævner til sidst og så blev den fin. Jeg kom to stængler selleri i (da jeg alligevel havde et par stykker i køleskabet) og det kan godt anbefales. Kæmpe klovn som jeg er, glemte jeg at komme porre i så jeg må snart lige prøve at lave den igen med porre ;)


Per  -  2013-04-09 18:39:38
Det er jo ikke 16 almindelige løg, men de små skalotteløg.


  -  2011-12-25 14:35:07
16 løg???+


Jesper  -  2011-02-01 19:27:37
Det er en kanon god ret!! det jeg gjord var at tilføje piskefløde og beacontern, fløden gør godt nok retten med fed men det tilføjer en god smag i retten, og det gør ikke noget at lave den stå længer tid ved svag varme!! men igen kanon ret


mathias  -  2009-07-29 14:54:59
lyder lækkert det tror jeg vi skal have i aften :D


nannanaja  -  2009-05-04 17:42:26
hejsa. nu har jeg lavet retten et par gange og jeg syntes den er helt fantastisk! lige som den skal være. ville syntes det ville være synd at begynde at lave om på den.


Mona  -  2009-04-28 13:40:30
Super ret, jeg kom en grønsags terning i, og til gæstemiddag lidt piskefløde


Maja  -  2008-10-26 13:25:08
Jeg sprang porrerne over, og brugte istedet forårsløg Derudover brugte jeg også cocktailpølser og bacon i tern.


sammy  -  2008-02-04 10:18:57
jeg synes da retten ser ret lækker ud. Der er da ikke meget vand i, ellers ville der jo ikke være sauce i. De der synes at der er for meget vand har ikke fulgt opskriften ordentlig. Jeg ville anbefale kogtris sammen retten ;-)


Henning  -  2007-10-18 18:34:30
jeg synes den er rigtig denne her ret!


Pernile  -  2007-09-04 10:08:21
Jeg brugte 8 dl vand og en terning oksebouillon - super!


Sidsel  -  2007-03-28 19:01:56
tak, for rådet med vandet. Hvis man syntes den mangler smag kan man bare komme oregano i det er rigtig godt i...


Per  -  2007-02-09 17:19:22
Vil give benny ret i at der er for meget vand, brugt kun godt 1 litter, af grønsager brugte jeg ca 400 g. af hver, løg, porrer og gulerødder.


benny madsen  -  0000-00-00 00:00:00
alt for meget vand