Lammekølle med hvide bøner og rosmarin

Lammekølle med hvide bøner og rosmarin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lille lammekølle eller 1 lammebov
 
 Marinade:
0.5 dl.olivenolie
1 storkvist rosmarin
3 fedhvidløg
 salt
 peber
150 g.hvide bønner
1 løg
2 gulerødder
0.25 selleri
4 fedhvidløg
1 pore
2 dl.hvidvin
2 dlhønsebouillon
 
Opskrift:
Rids fedtsiden af lammekøllen og smør den med olie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad køllen marinere til dagen efter. De hvide bønner udblødes i koldt vand i 8-12 timer. Hak løg, gulerod, selleri, pore og hvidløg og svits det hele i lidt olie. Tilsæt de udblødte bønner, vin og bouillon, kog op og lad det koge stille i en time under låg. Tilsæt evt. mere væde. Læg ragouten i et ovnfast fad og læg lammekøllen på. Sæt det i en 180° C varm ovn i 50 minutter. Lad kødet hvile i 20 minutter inden udskæring og kom bønner og grøntsager i en skål og smag til med hakkede friske krydderurter.

Serveres med Små sprøde kartoffelpandekager af rå kartofler og agurkesalat med flødedressing.





karakterer:
Opskriften er vist 8085 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu