Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rejecocktail

Rejecocktail, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Højtid: Nytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Rejecocktail, billede 4 Rejecocktail, billede 1 Rejecocktail, billede 2 Rejecocktail, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Rejer uden skal, kogte
200 gram Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
   
  Dressing:
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
3 tsk. Sød chilisauce
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Rør creme fraiche sammen med tomatketchup, chilisauce og salt. Pisk fløden stiv, vend den i creme fraiche og smag dressingen til.

Skyl og snit salaten.

Fordel salaten i rejecocktailglas eller i almindelige portionsglas. Læg herover rejer (tag lidt fra til pynt) og klippet dild. Hæld dressingen over. Pynt anretningen med citronbåde, rejer og dildkviste.

Server rejecocktailen med lune flutes.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (324 stemmer)

Opskriften er vist 1045049 gange,
og udskrevet 34816 gange.


Energi:
KJ total 7257 (1728 kcal)
KJ pr. Pers. 907 (216 kcal)
Vægt ialt 1241 gram
Vægt pr. Pers. 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 584 KJ (139 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 3.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-12-31 13:23:25
Hvor lang tid før kan den laves


Lego2880  -  2013-10-24 17:23:43
Det er og bliver en klassiker.. Fantastisk opskrift,lige meget hvem man inviterer falder den i god jord Velbekomne


jannie   -  2013-10-15 11:23:02
Det smager også dejligt med skaldyrsdressing (kan købes færdig lavet) og lidt røget laks i ;-)


Tiny  -  2013-08-25 00:04:25
Har idag anrettet og serveret retten her. Det var super lækkert og dejlig nemt at gå til. Lavede dressingen uden fløde, men hældte lidt af væden fra aspargesene i istedet for. Kan varmt anbefale det. Pas på med for meget ketchup!!! Det er i hvert fald ikke sidste gang at opskriften her vil blive brugt!!!


  -  2012-04-12 11:17:47
Synes faktisk det er så mærkeligt at retter kan blive umoderne og endda at er lidt arrogant at se ned på rejecocktail fordi det er en ældre opskrift. Det er en vildt god kombination af råvarer som smager rigtig dejligt sammen, som de fleste også kan li. Man kan jo også se af interessen og de mange kommentarer at den stadig er populær - lad dog det tælle og så kravl af snobberi-hesten Hannibal ;-) Jeg vil lave den i morgen og glæder mig.


Hannibal  -  2011-12-29 15:36:46
Æhhh.... Er det ikke 30 år siden at man fik rejecocktail med Iceberg og Thousand Island?


Heidi  -  2011-12-27 16:33:43
Rigtig god! - Kan dressingen fryses ned?


julemanden  -  2011-04-07 08:53:09
det smager virkligt godt syndes det er en fantasiks ret


nils  -  2011-01-20 14:02:24
det er ikke sjovt at være rød håret :D.


keld  -  2010-12-31 15:44:36
ej det er jo en sød chilisauce så man kan kun lige ane smagen men den sætter lige prikken over i et mums:)


  -  2010-12-27 11:20:46
Bliver den stærk når der kommer chili i, vil prøve at lave den til nytår, men vi er ikke så glade for chili herhjemme, så skal jeg droppe den eller hvad? :)


Laura  -  2010-12-15 13:11:45
Den ser rigtigt lækker ud og vi skal snart til at lave den til en nytårsmiddag oppe på vores skole. - Så vi håber at kommentarene er rigtige ;)


tanja sørensen  -  2010-04-20 20:46:01
lidt hvidvin i dressing er konge


  -  2010-04-18 19:03:13
Ingen grund til at tilsæt fløde. Cremefraiche tilsat ketchup, citron, paprika og evt. sukker, er normalt et hit til rejer.


charlotte.  -  2010-01-13 12:51:11
super lækker opskrift og nem at lave til et større selskab.Vi plejer at blande rejerne og dressingen, så blander smagen fra rejerne sig med dressingen og det bliver super let at servere. Vi smager også dressingen til med en del citron og en smule sukker for at gøre den mere frisk og let og nå den rigtige sødme i forhold til surheden.


Lisbeth  -  2009-12-30 20:32:11
Dressingen kan ligeså godt laves som en alm. Russian Dressing: Mayonnaise tilsmagt med lagereddike og ketchup. Simpelt og lækkert!


MM  -  2009-12-30 13:57:28
Dressing, kan også bare købes som, evt. Thusined island.


Anja  -  2009-05-25 20:00:20
Kan man ikke lave dressingen på en nemmere måde?


viktor  -  2009-04-11 10:18:55
den ser lidt for cremet ud på billedet men den smager "super"


Henrik  -  2008-12-27 11:56:08
Bland rejer,krebs og asparges i og drys lidt dild henover, pynt der efter med lidt kavir


AndreAS  -  2008-12-22 18:11:38
Den er lækker tro mig. der er intet bedre.


Birthe R  -  2008-11-27 20:06:30
Denne opskrift er helt perfekt - men kom asparges stykker i - det højner smagen


Til Birgitte  -  2008-01-06 16:59:22
Jeg moser sommetider et par kartofler i for at give den et tvist ;-) Super forret


lis m  -  2007-12-30 16:49:57
smager godt og er hurtigt lavet


Birgitte Aggerholm  -  2007-12-27 17:49:04
Jeg blander også lidt melon eller små ananasstykker, samt lidt avocado.


Jonna.  -  2007-12-27 12:10:19
Den er et hit hver, gang den bliver serveret. put lidt asparges i


Leif  -  2007-12-24 11:59:01
Rigtig god. Skal prøves til Nytår


Tommy  -  2007-10-29 18:31:53
Jeg blander salat og rejer det gør så man ikke får en ting af gangen :P


Mette c  -  2007-03-19 14:35:31
Rigtig dejlige forret, elsker den;) SMILER


Maria  -  2007-02-18 18:34:53
En smule asparges og den er guld værd!


inge  -  2006-12-25 01:15:23
vi får det meget smager godt


Karina H  -  2006-12-21 17:22:06
Rigtig lækker forret, nem og gå til og smager lækkert :-)


Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Dressingen behøver ikke fløde smager super uden!


Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Hvorfor kun til nytår, når det smager godt hele året igennem