Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gibbes Galette

Gibbes Galette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 dej:
150 g.fuldkornshvedemel
1 tsk.salt
3 dl.mælk
1 1/2 dl.pilsner
2 æg
1 1/2 spsk.olie
 
 Spinatfyld:
300 g.frossen spinat
2 1/2 dl.piskefløde
1 knsp.revet muskatnød
50 g.revet parmasanost
500 g.champignon
 smør til bruning
 salt
 peber
 
 fyld:
250 g.hakket oksekød
2 storeløg
3 fedhvidløg
1 dåsehakkede tomater
1 knsp.stødt chili
1 tsk.paprika edelsüss
 salt
 peber
 
 Pynt:
 Mozarellaost
 


Opskrift:

Pandekagedejen røres sammen, og hviler 1/2 time. Spinat, fløde og muskatnød sættes over, og simrer lige så stille. Champignonerne hakkes, og brunes i smør indtil de er brune og tørre. Derefter tilsættes de til spinaten. Parmasanosten tilsættes først når spinatfyldet er færdigt. Oksekødet bruner i sit eget fedt, hakket løg og hakket hvidløg (ikke knust) bruner med. Tomat og krydderier tilsættes. Begge dele kan med fordel stå og simre mens man begynder på pandekagerne. Pandekagerne kan være svære at bage, men de er nemmest at have med at gøre, hvis de bages helt igennem ved svag varme, inden de vendes. Der skal blive min. 8 stk helst flere. Pandekagerne lægges i en smurt springform, med skiftevis spinatfyld og oksekødsfyld, ligesom en lagkage. Pyntes med en passende mængde ost, og bages 30-40 min. ved 180 grader.

Gerne med salat, men i hvertfald med en god rødvin.

Tips:

Retten er tidskrævende, men alle delene kan med fordel laves dagen før.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10615 gange,
og udskrevet 175 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2008-05-07 18:42:11
Syntes den lød spændende, men en absolut skuffelse. Det smager alt for meget af øl.


Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Absolut umagen værd.