Shish kebab

Shish kebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Shish kebab, billede 4 Shish kebab, billede 1 Shish kebab, billede 2 Shish kebab, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.lam
200 g.løg
2 spsk.olie
1 tsk.flager af cayennepeber
1 tsk.stødt cayennepeber
1 tsk.Spids kommen
 Salt
 
4 mediumtomat
 
3-4 grønne peberfrugter
 
 pitabrød
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Skær kødet ud i 8-10 stykker ca. 4x4 cm. og hak løgene fint.

Bland alle ingredienserne undtaget tomater persille og peberfrugter i en skål og lad det stå i min. 20 minutter, helst natten over

Klargør grillen

Put kødet på de smurte grillspyd på langs. Plaser spydene på grillen.

Skær tomater og grøn peber i halve og put dem på grillen ved siden af kødet

Varm pitabrødet.

Server med persille i pitabrødet og Adana kebab





karakterer:
Opskriften er vist 150900 gange,
og udskrevet 1408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (153 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-19 23:28:25
alt for besværlig ret. Man risikerer også at lammekødet ikke bliver stegt nok til at være "blødt". Jeg bruger svinemørbrad og koger grøn pever og løg i både og sætter dem på spyd. Pensles med tomatpure og et drys af chili og lidt hvidløg påsmøres ovenpå. Det tager max. 10 min. i ovnen og forberedelsestiden er ca. 10 minutter, rigtigt lækkert når man vil have noget godt i en fart. Jeg synes ikke altid man kan være sikker på godt lammekød. Enten bliver det sejt, eller godt. Uanset hvad man siger til sin slagter.

  -   2009-05-29 07:45:08
Vi måtte opgive at grille direkte over kullene og altså lægge spydene på en foliebakke for at undgå at fedtet dryppede og gav flammer, måske man lige så godt kan lægge spydene på indirekte varme i en kuglegrill. Vi gav dem en 45-60 minutter. pitabrødet fyldte vi med iceberg i stedet for persille.

  -   2007-02-01 13:09:02
Fantastisk kebab, virkelig pikant. 10/10

  -   2005-01-01 01:01:01
Ihh, glæder mig til sommer og griltid. Den skal prøves denne hér

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er nok den bedst jeg smagt længe. Har du lavet andre ting? Hej :D