Farseret lammekøle

Farseret lammekøle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Farseret lammekøle, billede 4 Farseret lammekøle, billede 1 Farseret lammekøle, billede 2 Farseret lammekøle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.udbenet lammekølle
 salt
 peber
4 dl.bouillon
40 g.smør
 
 Fars:
400 g.hakket lammekød
2 skiver hvidt brød uden skorpe
2 dl.tør hvidvin
1 løg
3 fedhvidløg
 persille
 frisk merian
 salt
 peber
2 spsk.olivenolie
Opskrift:
Hæld hvidvinen over brødet og lad det trække i 10 minutter. Pil og hak løg og hvidløg og hak krydderurterne fint. Rør en fars af det udblødte brød, hvidvin, løg, hvidløg og krydderurterne, tilsæt olien og krydder med salt og peber.

Fyld farsen i køllen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn, krydr med salt og peber.

Læg køllen på en rist med den flade side opad, fordel ½ delen af smørret over kødet og sæt det i en forvarmet ovn med 180 grader C. alm. ovn. Hæld bouillonen i bradepanden og steg køllen i 45 minutter på den ene side, hvorefter den vendes. Resten af smørret fordeles over kødet, og det steges yderligere 45 minutter på den anden side.

Køllen pakkes ind i stanniol og dækkes med et viskestykke. Kødet skal trække i mindst 10 minutter inden det skæres i skiver.

Stegeskyen hældes i en gryde, skummes for fedt, smages til og jævnes med lidt maizena udrørt i kold vand.

Serveres med Hasselback kartofler som steges med i ovnen de sidste 45 minutter og braiseret fennikel egner sig godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 44138 gange,
og udskrevet 1014 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-06 14:00:13
Du kan få slagteren til at udbene køllen for dig, men du kan også selv. Du starter i den tykke ende, skær ned langs benet og rundt, et lille stykke af gangen, kødet kan nærmest krænges ud specielt når du når ned over ledet.