Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tajine de Kefta Tajine

Tajine de Kefta Tajine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Nordafrika

NordafrikaIndsendt :





Ingredienser:
500 g.hakket lammekød
 salt
 peber
 
 Sovs:
500 g.tomater evt. fra dåse
0.5 tsk.cayennepeber
1 hakket løg
2 fedhvidløg
2 spsk.raz el hanout (marokkansk krydderiblanding bestående af spidskommen, ingefær, koriander, bukkehornsfrø, galangarod, muskatblomst, kardemomme m.m.)
 olie
4 æg
 


Tilbehør:
Godt brød til at dyppe sovsen op med hører til.
Opskrift:

Rør en fars af lammekød og krydder med salt og peber. Derefter svitses de hakkede løg og hvidløg i olien og der koges en sovs af tomaterne som er findelt med en stavblender. Sovsen krydres med raz el hanout og cayennepeber og smages til med salt. Kan man ikke skaffe raz el hanout, kan man forsøge sig med at blande sin egen krydderi af ovenstående ingredienser. Kødet formes som boller på 2-3 cm diameter, der lægges i den lerfaste skål og dækkes med sovs. Formen stilles tildækket i en varm ovn ved 160° C i 30 minutter. 1 æg pr. person slås ud i sovsen mellem kødet, tajinen stilles ind i ovnen igen og æggene og pocheres i 5 minutter til hviden er stivnet og blommen stadig er flydende. Tajinen stilles på bordet og låget tages af lige inden den spises.

Tips:

Tajine er den lerform som bruges til tilberedning af mange retter i Nordafrika. En Tajine bruges enten over åben ild eller i ovn. Den færdige ret sættes på bordet i formen med låget på, som tages af mens maden stadig bobler. Har man ikke en Tajine, kan et andet ovnfast lerfad med låg benyttes




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 22341 gange,
og udskrevet 349 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu