Tajine de Kefta Tajine

Tajine de Kefta Tajine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Nordafrika

NordafrikaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket lammekød
 salt
 peber
 
 Sovs:
500 g.tomater evt. fra dåse
0.5 tsk.cayennepeber
1 hakket løg
2 fedhvidløg
2 spsk.raz el hanout
 olie
4 æg
 
Opskrift:
Rør en fars af lammekød og krydder med salt og peber.

Derefter svitses de hakkede løg og hvidløg i olien og der koges en sovs af tomaterne som er findelt med en stavblender. Sovsen krydres med raz el hanout og cayennepeber og smages til med salt. Kan man ikke skaffe raz el hanout, kan man forsøge sig med at blande sin egen krydderi af nedestående ingredienser.

Kødet formes som boller på 2-3 cm diameter, der lægges i den lerfaste skål og dækkes med sovs.

Formen stilles tildækket i en varm ovn ved 160° C i 30 minutter.

1 æg pr. person slås ud i sovsen mellem kødet, tajinen stilles ind i ovnen igen og æggene og pocheres i 5 minutter til hviden er stivnet og blommen stadig er flydende.

Tajinen stilles på bordet og låget tages af lige inden den spises.

Godt brød til at dyppe sovsen op med hører til.

Tips:

Tajine er den lerform som bruges til tilberedning af mange retter i Nordafrika. En Tajine bruges enten over åben ild eller i ovn. Den færdige ret sættes på bordet i formen med låget på, som tages af mens maden stadig bobler. Har man ikke en Tajine, kan et andet ovnfast lerfad med låg benyttes.


Raz el hanout:
Marokkansk krydderiblanding bestående af spidskommen, ingefær, koriander, bukkehornsfrø, galangarod, muskatblomst, kardemomme m.m.





karakterer:
Opskriften er vist 26185 gange,
og udskrevet 577 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu