Falafel (Rå mad)

Falafel (Rå mad), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandKilde : Raa-mad.dk

Indsendt :

Ingredienser:
1.5 kopvalnødder
1.5 kopmacadamianødder
2 spsk.hakket persille
2 spsk.hakket purløg
2 spsk.rå tahini
0.25 kopfrisk citronsaft
1 fedhvidløg finthakket
1 tsk.spidskommen pulver
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Udblød nødderne i 15 minutter og hæld vandet fra. Bland det hele sammen med en ske i en stor skål. Kom det i blenderen og blend. Tilsæt ½ kop ekstra vand hvis det er nødvendigt. Bagefter æltes massen med rene hænder.

Lav små kugler af falafel massen og tryk dem lidt flade. Kom dem i dehydratoren i 8 timer ved 35 grader Celsius. Der bliver 35-40 falafler.

Servérings forslag:
Som "pitabrød" kan bruges store romaine salatblade og rødkålsblade. Inden i kommer man 2-3 falafler som er brækket i 2 halvdele. Kom nogle skefulde Tomat agurke salat (varianten med oliven) og til sidst Basis tahini dressing.


karakterer:
Opskriften er vist 36355 gange,
og udskrevet 163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

C. Larsen  -  2007-06-10 11:43:19
Hvad er en "dehydratoren", og kan man ikke bruge en anlmindelig ovn med 35 gr. celsius??