Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Indisk lam med cashewnødder

Indisk lam med cashewnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :



Ingredienser:
0.5 dlcashewnødder
3 tørrede chili
3 cm.frisk ingefær
5 cm.kanelstang
0.5 tsk.kardemomme
3 nelliker
2 storefed hvidløg
1 spsk.korianderfrø
2 spsk.spidskommen
2 spsk.lyse birkes
1 udbenetlammebov, ca. 1 kg
0.5 g.safrantråde
1 stortløg
5 spsk.olie
1.5 dl.yoghurt
1 spsk.citronsaft
 hakket persille
 
Opskrift:
Lav først masala'en:
cashewnødder, chili, ingefær og de pillede hvidløg blendes sammen med ¼ l koldt vand. Knus kanelen og kom den sammen med de andre krydderier i blenderen og purer det hele.

Kom saftantråde i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter.

Varm olien op og svits det hakkede løg gyldent, tilsæt masala'en, salt og yoghurt og lad det varme godt igennem. Skær lammekødet i tern og vend det i sovsen. Tilsæt safranen med vandet. Læg låg på og lad retten simre i 20-30 minutter, til kødet er mørt. Vend kødet af og til.

Til sidst tilsættes citronsaft og hakket persille og retten serveres rygende varm med Ris kogt med nellike, kardemomme og muskatblomme, tilsæt ærter til sidst er passende tilbehør. Hvis man synes at retten er for stærk, kan man byde Raita (yoghurt med små stykker agurk og tomat) til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 27663 gange,
og udskrevet 945 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu