Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ungarsk Gullach-suppe

Ungarsk Gullach-suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :





Ingredienser:
20 mellemstore kartofler (i tern)
500 g.skært oksekød i tern
4 l.vand
2 1/2 bouillonterning
25 gulerødder i skiver
3 porrer i skiver
250 g.majs
1/2 dl.madolie
1 spsk.paprika
1 tsk.oregano
 
 


Opskrift:

Først sætter du vandet over kog, så hælder du bouillon og olie i, rører det ud. Derefter kommes grøntsagerne i. Kødet svitses på en pande, tilsættes krydderier, og hældes over i gryden. Skru op på 2/3, 4/6 eller 8/12 og vent i en halv time.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (10 stemmer)

Opskriften er vist 23993 gange,
og udskrevet 633 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Thomas i Budapest  -  2010-06-28 14:36:52
Dette er opskriften på Dansk Gulasch og har absolut intet med Ungarn at gøre, så oprindelsesland bør rettes til Danmark. Rigtig ungarsk gulasch (gulyás) er en suppe der stammer fra hyrdene på pusztasletten. En af de 8 traditionelle ungarske varianter af gulasch er baseret på lammekød og er lidt i retning af en stuvning. Den version blev adopteret af østrigerne og med nogle småændringer blev den til Wienergulasch, som er en stuvning. I Tyskland findes der 6-7 forskellige varianter af gulasch, som også alle er stuvninger og baseret på opskriften på Wienergulasch. Denne suppe er en tynd version af den danske misforståelse som kaldes for Gulasch. Et bedre navn ville være stuvede gulerødder.


Hans Aarøe  -  2009-03-05 09:53:52
Kan også laves som Stew (gruderet) - brug mindre vand (kun så det lige dækker) og undlad kartoflerne. Jævnes med 1-2 sp Maizena udrørt i lidt fløde/mælk. Serveres med kartoffelmos. Det samger også godt, hvis du erstatter ca 100 gr oksekød med bacon.


Eva Håtsvat  -  2007-03-12 09:28:40
Rigtig god suppe. komer selv fra ungarn.