Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hommus

Hommus, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Hummus

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
3 dl.kikærter
½ dl.Olie (Koldpresset)
 saft af 1 citron
1 lilleløg
2 fedhvidløg
1 bundtpersille
 Tamari eller kinesisk soya
 frisk el. tørret/stødt chili
 evt. salt
 evt. Tahin (Sesampasta)
 
 Pynt:
 Peberringe og - eller radisser
 
 


Opskrift:

Dagen før, eller mindst 12 timer før skylles ærterne grundigt og sættes til opblødning i 1 liter vand i køleskabet.

Udblødningsvandet hældes væk. Ærterne koges i frisk vand ca. 1 time, afkøles let, puréres/hakkes i en blender eller køkkenmaskine.

Puréen røres lind med olie og citronsaft. Løget skæres i små tern. Hvidløget fint hakkes. Persillen hakkes. Ingredienserne blandes med puréen, og smages til med Tamari og krydderier. Er puréen for fast tilsættes lidt vand. Hummus bør have en smørbar konsistens, således at man kan lægge/smøre et tykt lag hummus på en skive grovbrød.

Forslag:
Hummus kan serveres i en skål, pyntet med peberfrugt og/eller radisser. Hertil serveres grovbrød.


Hummus er et sundt og nærende produkt, og egner sig glimrende i en pitabolle. Hummus kan holde sig i køleskab ca. 3 dage.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (9 stemmer)

Opskriften er vist 30412 gange,
og udskrevet 669 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Majken Svendsen  -  2009-03-27 12:29:20
Rigtig god opskrift. Jeg tilføjede stødt spidskommen som bruges i den egyptiske udgave. Lækkert til pitabrød og som tilbehør og brød til.