Krydret kalkunsylte

Krydret kalkunsylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkuncuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalkun overlår uden skind (cuvette.)
250 g.kalkun brystkød (gerne i strimler/tern)
200 g.løg
6-8 laurbærblade
1 kvisttimian
20 Husblas, blade pr. liter
 Salt/ pulv
 sort peber
 allehånde
 
Opskrift:
Sæt overlåret over i koldt vand, til kødet er dækket, koges op og skummes. Tilsæt nu laurbærbladene og timian. Koges i 30 min. brystkødet tilsættes, koges herefter i 20 min. - det kogte kød tages op og skæres i tern på 1-1,5 cm. Suppen ned koges til det halve sammen ned de grofthakkede løg, herefter tilsættes det kogte kød. Smages til med salt, peber og allehånde. (gerne lidt for salt/krydret, da smagen mindskes betydeligt når den nedkøles.) Til sidst tilsættes den smeltede husblas (18 blade om om vinter, 20 om sommeren.) det hele koges op, hældes i forme og sættes på køl med det samme.

Serveres med en god sennep og syltede rødbeder samt et godt rugbrød. Stuvede asparges kartofler gør det til en lækker frokost ret.





karakterer:
Opskriften er vist 20551 gange,
og udskrevet 418 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-12-05 17:27:28
Kalkun kan erstattes med kylling. God sylte som er skærefast. Kan fryses.