kalkun overlår uden skind. (cuvette.)1 kg. kalkun overlår uden skind. (cuvette.)
250
g.
kalkun brystkød (gerne i strimler/tern)250 g. kalkun brystkød (gerne i strimler/tern)
200
g.
løg200 g. løg
6-8
laurbærblade.6-8 laurbærblade.
1
kvist
timian.1 kvist timian.
20
blade
husblas (geletine) pr. liter.20 blade husblas (geletine) pr. liter.
Salt/ pulv. Salt/ pulv.
sort peber sort peber
allehånde. allehånde.
Opskrift:
Sæt overlåret over i koldt vand, til kødet er dækket, koges op og skummes. Tilsæt nu laurbærbladene og timian. Koges i 30 min. brystkødet tilsættes , koges herefter i 20 min. - det kogte kød tages op og skæres i tern på 1-1,5 cm. Suppen ned koges til det halve sammen ned de grofthakkede løg, herefter tilsættes det kogte kød. Smages til med salt, peber og allehånde. (gerne lidt for salt/krydret, da smagen mindskes betydeligt når den nedkøles.) Til sidst tilsættes den smeltede husblas (18 blade om om vinter ,20 om sommeren.) det hele koges op , hældes i forme og sættes på køl med det samme.
Serveres med en god sennep og syltede rødbeder samt et godt rugbrød. Stuvede asparges kartofler gør det til en lækker frokost ret.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(6 stemmer)
Opskriften er vist 17492 gange, og udskrevet 389 gange.
Kommentarer
- 2006-12-05 17:27:28 Kalkun kan erstattes med kylling. God sylte som er skærefast. Kan fryses.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider