Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling gyros - Kyllingegyros

Kylling gyros - Kyllingegyros, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gyros

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Kylling gyros - Kyllingegyros, billede 4 Kylling gyros - Kyllingegyros, billede 1 Kylling gyros - Kyllingegyros, billede 2 Kylling gyros - Kyllingegyros, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dildsauce:
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
8 Pitabrød En pakke købte pitabrød indeholder gerne 12 stk og vejer samlet 800 gram.

Ca 67 gram pr. pitabrød.
  Iceberg, salat
   
Opskrift:
Dildsauce:
Bland i en lille skål, yoghurt, 2 spiseskefulde dild, fintsnittet hvidløg og 1 teskefuld citronsaft. Tilsmag med salt og peber. Sæt det til side.


Varm en olien i en pande. Tilsæt kylling skåret i 1 cm strimler, tyndt snittet løg, oregano, dild, salt og peber. Sautér til kødet er mørt ca. 10 minutter. Tilsæt 1 spiseskefuld citronsaft og smag til med salt og peber.

Put snittet iceberg og kyllingemixturen i varme pitabrød. Put dild sauce over kyllingen og servér Tilsæt ekstra sauce, efter behov.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (50 stemmer)

Opskriften er vist 156068 gange,
og udskrevet 3541 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11019 (2623 kcal)
KJ pr. Pers. 2754 (655 kcal)
Vægt ialt 1654 gram
Vægt pr. Pers. 413 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 666 KJ (158 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 18.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2015-08-23 17:55:19
Super godt! 😃

Maria  -  2014-06-14 18:31:12
Super lækker som slankemad.. Jeg benytter dog fromage frais og ingen olie.. men suuuper lækkert :)

Camilo og Jonas  -  2008-06-21 20:25:58
Perfekt mad til den danske sommer!

Per  -  2008-04-13 18:35:20
Syntes dresingen blev lige tynd nok, man kan evt. dræne yoghurten eller bruge græsk yoghurt.