Sur/sød sovs

Sur/sød sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Sur/sød sovs, billede 4 Sur/sød sovs, billede 1 Sur/sød sovs, billede 2 Sur/sød sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lille stykke frisk ingefær
1 fedhvidløg
1 spsk.olie
0.5 koptomatketchup
0.5 kopoksebouillon
3 spsk.vineddike
3 spsk.sojasauce
3 spsk.risvin eller sherry
3 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 spsk.maizenamel
 chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag
 
Opskrift:
Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint. Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik.

Derefter tilsættes tomatketchup, oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog.

Rør maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek.

Tips:

I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra f.eks. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee.

Saucen kan holde sig længe i køleskab, bare der er låg på.


karakterer:
Opskriften er vist 69961 gange,
og udskrevet 1524 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gerda  -  2019-09-12 19:43:05
Rigtig god. 1/2 kop = 75 ml og så 2,5 dl bouillon.

Mikkel  -  2013-07-03 16:10:07
hvilken slags vineddike anvendes? Rødvin, hvidvin, sherry?

RbA  -  2011-12-24 19:00:07
Utrolig salt... næsten uspiselig