Blødkogt æg

Blødkogt æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Person 1 Person
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blødkogt æg, billede 4 Blødkogt æg, billede 1 Blødkogt æg, billede 2 Blødkogt æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Opskrift:
Vandet bringes i kog.

Ægget lægges på en ske og puttes i gryden.

Kog i ca. 6 minutter.

Tips:

6 minutter passer på M/L æg, kogetiden variere alt efter størrelse.





Beskrivelse:

Sådan opnår du et perfekt blødkogt æg

For at opnå et perfekt blødkogt æg er tid vigtig. Hvis ægget koger for længe bliver blommen ikke flydende, men i stedet fast, og koger ægget for kort tid bliver blommen rå, og hviden bliver ikke fast. For at få et blødkogt æg er kogetiden ca. 6 minutter. Tiden kan variere en smule alt efter hvor stort ægget er.

Hvis du vil have et blødkogt æg, er tiden i koldt vand naturligvis længere. Det tager ca. 3-5 minutter før det kolde vand koger, så det skal du lægge oveni koge tiden på de 6 minutter. Hvis du koger vandet til dine blødkogte æg med induktion kogeplade, tager vandet typisk kun 2-3 minutter om at koge alt efter hvor meget vand, du har hældt op.

Lav blødkogt æg til morgenmad eller til frokost

Et blødkogt æg er en herlig spise. Lav fx blødkogt æg om morgenen med en skive ristet brød til, evt. med smør og ost, og du har en helt perfekt morgenmad. Et blødkogt æg er også lækkert til frokost ovenpå smørrebrød, fx med kartoffel, karse og mayonnaise.

Der er ca. 80 kalorier i et blødkogt æg, som er rig på både fedt og protein og derfor mætter længe. Et blødkogt æg er ikke blot lækkert, men også nærende og sundt.

Ofte stillede spørgsmål om blødkogt æg (FAQ)


Hvor lang tid skal et blødkogt æg have?

Et æg skal koge i ca. 6 minutter for at blive blødkogt.

Er blødkogt æg sundt​?

Ja, æg er sundt uanset hvordan de tilberedes. Æg er rige på protein, sundt fedt og forskellige vitaminer og mineraler.


karakterer:
Opskriften er vist 650114 gange,
og udskrevet 784 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (327 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 416 (99 kcal)
KJ pr. Person 416 (99 kcal)
Vægt ialt 70 gram
Vægt pr. Person 70 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 595 KJ (141 kcal)
Protein 12.6 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-01-13 10:28:33
6 minutter passer hvis man lige giver dem koldt vand umiddelbart efter.

  -   2017-05-01 14:01:35
som andre skriver 4 1/2 min for L/M

  -   2017-04-08 13:29:40
Håber at det virker

  -   2017-03-12 09:46:20
6 minutter er for meget

  -   2017-02-26 16:13:41
Jeg gav mine æg 5 min. ( M/L ) og det var lige lidt til den gode side. Så er glad for jeg ikke gav dem 6 min.. for så var de nærmere hårdkogte. så 4½ min vil være præsis

  -   2017-01-15 15:34:22
5:55 til m/l æg, så bliver det perfekt.

  -   2017-01-07 17:02:56
6 minutter er for længe. 4 1/2 minut er perfekt

  -   2016-11-09 13:33:47
jeg fulgte opskriften men det bliv hårdkogt

  -   2016-04-09 07:32:07
Min mor har snart fødselsdag jeg vil bage dem til hende det fortjener hun

  -   2016-02-16 08:53:30
det smager godt