Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Koger i ca. 10 minutter.
Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles.
Tips:
10 minutter passer på M/L æg, kogetiden variere alt efter størrelse.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.6
(493 stemmer)
Opskriften er vist 581811 gange, og udskrevet 864 gange.
Energi:
KJ total 2499 (595 kcal)
KJ pr. Pers. 416 (99 kcal)
Vægt ialt 420 gram
Vægt pr. Pers. 70 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 595 KJ (141 kcal) Protein 12.6 gram Fedt 9.9 gram Kulhydrat 0.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Lars Allan - 2020-01-18 14:32:21 Jeg plejer at dyppe dem i honning og dreje rundt 5 gange.
Ulla - 2017-04-13 09:24:25 Den metode kender jeg godt. Jeg giver mine æg 11 minutter, og mine bliver altid blødkogte!
Tænker på at du nok lader dem stå i det varme vand ud over de 10 minutter for at få dem hårdkogte?
mette herdal - 2016-11-16 08:12:38 Jeg lægger ægget i koldt vand (meget lidt vand) tænder for varmen, og slukker, når vandet koger. Venter 3-4 min. og så er det hårdkogt. Æggets størrelse er ligegyldig!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider