Hårdkogt æg - Hårdkogte æg

Hårdkogt æg - Hårdkogte æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Hårdkogt æg - Hårdkogte æg, billede 4 Hårdkogt æg - Hårdkogte æg, billede 1 Hårdkogt æg - Hårdkogte æg, billede 2 Hårdkogt æg - Hårdkogte æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Vandet bringes i kog.

Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Koger i ca. 10 minutter.

Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles.

Tips:

10 minutter passer på M/L æg, kogetiden variere alt efter størrelse.


karakterer:
Opskriften er vist 589329 gange,
og udskrevet 894 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (493 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2499 (595 kcal)
KJ pr. Pers. 416 (99 kcal)
Vægt ialt 420 gram
Vægt pr. Pers. 70 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 595 KJ (141 kcal)
Protein 12.6 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lærke  -  2021-11-10 11:12:15
Hvor banalt det end kan virke med en opskrift på at koge æg, så er jeg nødt til at tilføje, at kogetiden ikke afhænger så meget af æggets størrelse, men af hvor friskt ægget er. Jo friskere et æg er, jo længere tid skal det koge for at blive hårdkogt. <BR> Der gælder også, at helt friske æg (jeg har selv høns) er umulige at pille. Hviden vil ikke slippe skallen. Et æg skal være en uge gammelt (så ingen panik for folk, der køber æg i butikker), før det kan pilles pænt efter at være kogt. Helt friske æg er til gengæld gode til så meget andet. <BR> Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men det er det bare. Direkte fra hønen skal æg fra vores høns have mindst et kvarter, og så er de smilende.

Lars Allan   -  2020-01-18 14:32:21
Jeg plejer at dyppe dem i honning og dreje rundt 5 gange.

Ulla  -  2017-04-13 09:24:25
Den metode kender jeg godt. Jeg giver mine æg 11 minutter, og mine bliver altid blødkogte! Tænker på at du nok lader dem stå i det varme vand ud over de 10 minutter for at få dem hårdkogte?

mette herdal  -  2016-11-16 08:12:38
Jeg lægger ægget i koldt vand (meget lidt vand) tænder for varmen, og slukker, når vandet koger. Venter 3-4 min. og så er det hårdkogt. Æggets størrelse er ligegyldig!