Saltagurker

Saltagurker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Drueagurk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
 Saltlage:
50 g.salt pr. liter vand.
 
 Drueagurker så friske som muligt. De lange salatagurker kan ikke bruges.
 Friske ege-, solbær- og kirsebærblade.
 Skærmdild
 Peberrod
 Hvidløg
 Evt. kommen og chilipeber
 
Opskrift:
Kog først lagen. Forholdet mellem salt og vand skal være ret præcis. Lagen skal køle af og være håndvarm før den hældes over agurkerne. Agurkerne skylles og vasket godt i koldt vand. Det samme med bladene. Peberroden skrælles og hvidløgene pilles. Og så er vi klar til selve fremstillingen. Idéen i hele projektet er, at agurkerne og de øvrige ingredienser skal overhældes med saltlagen. Men der må helst ikke komme luft til, mens gæringen står på. Det kan løses på flere måder. I nogle sundhedsforretninger kan man købe specielle mælkesyringskrukker. Men man kan også klare sig med almindelige store sylteglas, sådanne nogle med gummiring på låget. Glassene skoldes, hvorefter bunden dækkes med bladene, et par skærme dild og et par fed hvidløg og peberod. Så kommes agurkerne i , de stilles på højkant. Imellem agurkerne kommes noget skærmdild og de øvrige ingredienser. Så endnu et lagt agurker på højkant, mellemrummene fyldes med de øvrige ingredienser. Læg et par blade øverst.

Når glasset er fyldt op, der skal være ca. 5 cm op til kanten, hældes saltlagen over. Så finder man et glas, der har været brugt til syltetøj, honning el. lign. og hvis diameter lige er en anelse mindre en sylteglassets åbning. Dette glas skal være helt rent, eventuelle mærkater helt fjernede. Det placeres som en vægt i sylteglassets åbning. Kom noget tungt i det lille glas. Det vil holde agurker nede, men tillade overskydende saltvand at slippe ud.

Sådan stilles de et lunt sted i ca. 5 dage. Gæringen kan virke drabelig, skulle der løbe for meget vand ud, så hæld lidt mere af lagen på. Husk at stille sylteglasset på en tallerken. Efter 5 dage lukkes sylteglasset lufttæt og sættes i køleskabet. Her skal det stå gerne en måneds tid, inden man begynder at bruge af dem.

Fordelen ved at lave sine egne saltagurker er, at man selv bestemmer krydringen. Bladene giver smag, men de har også en konserverende virkning ligesom peberroden og hvidløgene. En gang imellem gør jeg som ukrainerne tilsætter kommen, allehånde og chili. Ved at bruge 40 g salt istedet for 50 til lagen kan man i øvrigt lave korttidsholdbare agurker. De holder kun i et par uger, men er også mere sprøde.


karakterer:
Opskriften er vist 26036 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-09-01 15:46:11
Hvor kan man købe friske drueagurker?

ib andersen  -  0000-00-00 00:00:00
opskriften er fra ens Jørgen Nielsen, Politiken, Moskva